ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάννες 2015: Τα βραβεία του «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Το Rams του Γκρίμουρ Χακόναρσον κέρδισε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.  Να σημειωθεί ότι μέλος της κριτικής επιτροπής ήταν φέτος και ο σκηνοθέτης Πάνος Κούτρας.

Η ταινία έχει ως ήρωες δύο ανύπαντρους ηλικιωμένους άνδρες που δεν έχουν μιλήσει μεταξύ τους για 40 χρόνια και οι οποίοι συναντιούνται σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ισλανδίας, θέλοντας να σώσουν τα κριάρια τους.

rams-06

Βραβείο της επιτροπής κέρδισε η ταινία του Κροάτη σκηνοθέτη Ντάλιμπορ Μάτανιτς, The High Sun, η οποία αφηγείται τρεις ερωτικές ιστορίες, σε τρεις δεκαετίες σε δύο χωριά των Βαλκανίων.

Βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε το Journey to the Shore του Κιγιόσι Κουροσάβα, Η ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη έχει ως ηρωίδα μία νεαρή χήρα που επιστρέφει μία μέρα σπίτι της, όπου συναντά τον εδώ και τρία χρόνια νεκρό σύζυγό της.

journey-to-the-shore

Βραβείο Un Certain Talent απέσπασε ο Κορνέλιο Πορομπόιου για τον Θησαυρό, μία ταινία για έναν άνδρα που ο γείτονάς του τού ζητά να τον βοηθήσει να βρει τον θησαυρό που βρίσκεται κρυμμένος στον κήπο των παππούδων του.

Τα ειδικά βραβεία της επιτροπής δόθηκαν στις ταινίες Nahid και Masaan. Η τελευταία κέρδισε και βραβείο FIPRESCI.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *