ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

We Are Your Friends

one-half-popcorn

we are your friendsΤέσσερις φίλοι αγωνιούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Ο ένας από αυτούς, ο Κόουλ, έχει ταλέντο στο να παίζει μουσική. Ένα βράδυ γνωρίζει έναν ήδη πετυχημένο στην μουσική σκηνή DJ, τον DJ Τζέιμς, ο οποίος θα τον πάρει υπό την προστασία του και θα τον βοηθήσει να χαλιναγωγήσει την έμπνευση του με σκοπό να δημιουργήσει ένα κομμάτι που θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ερωτευτεί την σέξι κοπέλα του Τζέιμς αλλά και όταν έρθει αντιμέτωπος με τις απαιτήσεις των φίλων του που μένουν πίσω.

OWe_Are_Your_Friends_ Ζακ Έφρον, γνωστός στο γυναικείο νεανικό κοινό, επανέρχεται μετά τα περσινά Ανυπόφοροι γείτονες και Τα αγόρια της διπλανής πόρτας με το success story του We are your friends. Ο Κόουλ, ένα όμορφο και σεμνό αγόρι με κακή μοίρα, παλεύει με μόνο μέσο το ταλέντο του να επιτύχει την κατάκτηση μιας θέσης στον χώρο των DJ. Η ιστορία μοιάζει με ότι λίγο ή πολύ έχουμε ξαναδεί, νεανικό τέλμα, ναρκωτικά, νυχτερινή ζωή, έρωτες και αντρική φιλία που μπαίνει πάνω απ΄ όλα. Και η τυποποίηση στα συστατικά της ταινίας δεν σταματά εδώ, αλλά προστίθεται μια πολύ σέξι γυναίκα (Έμιλι Ρατακάουσκι) φαινομενικά δυναμική αλλά ταυτόχρονα εγκλωβισμένη σε μια ανούσια σχέση και σε μια μη αξιολογήσιμη επαγγελματική πορεία καθώς και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας (Ουές Μπέντλεϊ), πάμπλουτος, άπιστος αλλά και συναισθηματικά ευαίσθητος προς ανερχόμενους δημιουργούς.

We-Are-Your-Friends

Σαφώς το We are your friends δεν θα σε κερδίσει για την σεναριακή του ιδιοφυία. Ο Μαξ Τζόζεφ, στην πρώτη του μεγάλου μήκους κινηματογραφική δημιουργία, καταφέρνει με δυο τρεις σκηνές – η μετατροπή του πλάνου σταδιακά σε animation κατά την έκσταση της ναρκωτικής ουσίας όπως και η τελική σκηνή στο φεστιβάλ- αλλά και με σκηνοθετικούς νεοτερισμούς, να τραβήξει την προσοχή σου, ώστε να μην πετάξεις την ταινία στα σκουπίδια και να της δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.

we are your friends 2Τελικά να την δω; Αν είσαι DJ δες το για λόγους επαγγελματικής διαστροφής, ειδικά στην σκηνή που αναλύει την ανταπόκριση του σώματος στην ένταση των ήχων μπορεί να σου φανεί και χρήσιμη. Αν όχι, βάλτο στο πρόγραμμα για κάποια στιγμή που θα ψάχνεις ένα χαλαρωτικό guilty pleasure.

Fun Trivia: Η ταινία «διακρίθηκε» με το χειρότερο άνοιγμα που έχει κάνει ποτέ ταινία Αμερικανικής παραγωγής που προβλήθηκε σε πάνω από 2000 αίθουσες.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *