ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ (WHEN EVIL LURKS)

Σε μία περιοχή της Λατινικής Αμερικής, δύο αδέλφια ανακαλύπτουν πως μία δαιμονική οντότητα κάνει την παρουσία της αισθητή, δημιουργώντας κάτι ΄΄΄”σάπιο” όπως ονομάζουν οτιδήποτε δαιμονιστεί. Και ενώ το κακό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα όπλα, οι λάθος αποφάσεις που θα πάρουν θα οδηγήσουν το κακό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την κοινότητα, διαλύοντας κάθε είδους οικογενειακούς δεσμούς αλλά και…κινηματογραφικής ευχαρίστησης.

Η ταινία ξεκινάει δυναμικά και ο σκηνοθέτης Ντεμιάν Ρούγκνα δείχνει πως θέλει να δημιουργήσει ένα road movie τρόμου, χωρίς να χάσει λεπτό. Προκαλώντας επιτυχημένα για το είδος φρίκη (ο πρώτος δαιμονισμός, τσεκούρια σε κεφάλια και σαπισμένα κορμιά) αλλά και αποτροπιασμό σαν ένας νέος Λούτσιο Φούλτσι (ιδίως στην σκηνή με τον σκύλο που επιτίθεται σε παιδί) γρήγορα η ταινία χάνει κάθε ευκαιρία να σταθεί στο ύψος της και αναλώνεται σε παιδιάστικες λύσεις αλλά και σε εντυπωσιασμούς που προκαλούν γέλιο. Κάθε ίχνος σοβαρότητας και συνοχής θα χαθεί με την έλευση μίας εξαγνίστριας και μίας συσκευής που θα προσπαθήσουν να ανμτιμετωπίσουν το κακό.

Αν και προσπαθεί να μπολιάσει την ιστορία με ιδέες όπως το αυτιστικό παιδί και τα παιδιά στο σχολείο, αν και διαθέτει τόνους αίματος και σκοτεινής φωτογραφίας (τόσο ιλουστρασιόν που νομίζαμε πως παρακολουθούμε Παολίνα η Σφετερίστρια σε horror version) το ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ αποτελεί μία υποσχόμενη αλλά αποτυχημένη προσπάθεια στο είδος του τρόμου, που ενώ ξεκινάει να υπόσχεται απόλαυση, καταλήγει να προσφέρει ευτελή και κάτω του μετρίου κινηματογραφική θέαση, δύο αντιπαθέστατους χαρακτήρες που φωνάζουν μόνιμα χωρίς λόγο, εύκολες και ουρανοκατέβατες σεναριακές εξηγήσεις σε συνδυασμό με ένα φινάλε που επιβεβαιώνει πως το κακό τελικά παραμόνευε και στην δημιουργία της ταινίας της ίδιας.

Η ταινία κυκλοφορεί 22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους σε διανομή Rosebud

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *