ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Ο Κιτρινομύτης σε Τρελές Πτήσεις (Yellowbird)

2popcorn

Ο Κιτρινομύτης είναι ένα πουλί που δεν έχει όνομα. Κάνει παρέα με μία πασχαλίτσα, αλλά θα ήθελε να βρει το δικό του σμήνος πουλιών. Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ φοβιτσιάρικο πουλί. Όταν θα κληθεί να βοηθήσει μία οικογένεια αποδημητικών πουλιών, η ζωή του θα αλλάξει.

yellowbird-003

Ο Κιτρινομύτης συνδυάζει αρκετά από τα στοιχεία που έχουμε δει σε άλλες ταινίες animation: ένα πουλί που φοβάται να ανοίξει τα φτερά του (αγαπημένο θέμα – συμβολισμός σε ταινίες κινουμένων σχεδίων), που καλείται να γίνει αρχηγός, που καλείται να γίνει οικογένεια, ένα ειδύλλιο, καθώς και ο θάνατος μιας πατριαρχικής φιγούρας.

yellowbird-001

Με λίγα λόγια το Yellowbird δεν προσφέρει τίποτα το διαφορετικό. Τεχνικά είναι καλό και σίγουρα έχει καλές στιγμές (ιδιαίτερα υποβλητική η σκηνή όπου τα πουλιά βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πλοίο που κινδυνεύει να βυθιστεί), ωστόσο η ταινία δεν αποτελεί κάτι φρέσκο.

yellowbird-002

Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά μάλλον θα απολαύσουν τις περιπέτειες του ατζαμή Κιτρινομύτη και τις προσπάθειές του να βρει μια οικογένεια.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *