ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

To Google θα «φιλοξενήσει» στο ΥouTube ρωσικό κινηματογράφο

Το Google θα προσφέρει στο κοινό μέσω του YouTube, το πρώτο εβδομαδιαίο αφιέρωμα σε ταινίες του ρωσικού σινεμά. Oι περισσότερες από τις ταινίες θα είναι για πρώτη φορά νόμιμα διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

LEVIATHAN-2_2920794b
Το «Λεβιάθαν» (Leviathan, 2014), του Αντρέι Ζβιαγκνίτσεφ θα προβάλλεται στο πλαίσιο της εβδομάδας ρωσικού σινεμά

Πάνω από 200 ταινίες θα είναι διαθέσιμες για προβολή, μεταξύ των οποίων θα είναι και η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για Όσκαρ, ταινία “Leviathan”.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Google, η εβδομάδα ρωσικού σινεμά θα έχει διάρκεια από 28 Νοεμβρίου έως και 4 Δκεμεβρίου. Οι ταινίες θα γίνουν διαθέσιμες στο YouTube κατόπιν συμφωνιών με μεγάλες ρωσικές εταιρίες παραγωγής και διανομής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Central Partnership, η Yellow, η Black and White, η X-Media Digital, Bazelevs, STV και Star Media.

Ανάμεσα στα φιλμ που θα προβάλλονται στην εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου θα είναι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ταινία “Leviathan” του Αντρέι Ζβιαγκνίτσεφ (2014) , η ταινία “ Yolki” (2010) ή αλλιώς “Christmas tree”, σε παραγωγή του Timur Bekmambetov, μια ταινία αφιερωμένη στη Πρωτοχρονιά, καθώς και η ταινία “Legenda Nomer 17” (Legend No. 17,2013), του σκηνοθέτη Nikolai Lebedev, η οποία αποτελεί βιογραφία του θρυλικού Ρώσου παίκτη χόκεϊ, Valery Kharlamov.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το σύνολο των ταινιών που θα προβληθούν θα είναι κατηγοριοποιημένο, δίνοντας έτσι στους θεατές την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα κινηματογραφικών ειδών (δραματικές ταινίες, ρομαντικές ιστορίες), ενώ θα έχουν ακόμα και τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ εορταστικών- χριστουγεννιάτικων και όσων έχουν γνωρίσει τεράστια εισπρακτική επιτυχία στο Box-office.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *