ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πάνε οι «Άθλιοι» του Τομ Χούπερ για ‘Οσκαρ;

Η μιούζικαλ μεταφορά των Αθλίων του Βίκτορος Ουγκό με τίτλο «Les Misérables» από τον σκηνοθέτη Τομ Χούπερ (Ο Λόγος του Βασιλιά) ενθουσίασε κοινό και κριτικόυς στις πρώτες του προβολές στις ΗΠΑ, κάνοντας πολλούς να μιλούν ακόμα και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Ο κριτικός κινηματογράφου Μάρλοου Στερν της εφημερίδας The Daily Beast έγραψε: «Η ταινία του Χούπερ είναι μία από τις πιο ευχάριστες, επικές εμπειρίες αυτής της χρονιάς στα σινεμά. Μπαίνει μαζί με άλλους υποψήφιους όπως το Lincoln, το Argo και το Silver Linings Playbook στην κούρσα για την καλύτερη ταινία και δείχνει ότι η προηγούμενη οσκαρική προσπάθεια του σκηνοθέτη, ο Λόγος του Βασιλιά, δεν ήταν τυχαία».

Πολύ θετικά σχόλια απέσπασαν και οι πρωταγωνιστές: Χιού Τζακμαν, Ράσελ Κρόου και Αν Χάθαγουεϊ δεν αποκλείεται να βρεθούν υποψήφιοι για τις ερμηνείες τους τη βραδιά των βραβείων της Ακαδημίας. Ειδικά η τελευταία που έχει χάσει και πολλά κιλά για τον ρόλο, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των ψηφοφόρων για τα Όσκαρ.

Ο Άντονι Μπρέζνικαν έγραψε στο Τουίτερ ότι ο Ράσελ Κρόου στους Αθλίους ακολουθεί μια προσέγγιση αλά ροκ όπερα Jesus Christ Superstar. «Οι άλλοι μιλούν-τραγουδούν στην ταινία, εκείνος τραγουδά-τραγουδά» γράφει.

Άλλος χρήστης στο Twitter έγραψε: «Η Αν Χάθαγουεϊ μπορεί άνετα να κερδίσει Β’ Γυναικείου Ρόλου. Το τραγούδι της “I Dreamed a Dream” τραβά τα βλέμματα».

Άλλοι έκαναν λόγο για επική παραγωγή που φέρνει δάκρια στα μάτια. Λέτε το Les Misérables να γίνει το δέκατο μιούζικαλ που κερδίζει Όσκαρ καλύτερης ταινίας;

Η απάντηση σύντομα στα σινεμά (στην Ελλάδα η ταινία αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται από 1η Ιανουαρίου).

Μέχρι τότε δείτε το νέο τρέιλερ

και το πιο ατμοσφαιρικό με τη φωνή της Αν Χάθαγουεϊ

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *