ΕΠΙΚΑΙΡΑ

H γιορτή του ελληνικού κινηματογράφου στο Σαν Φρανσίσκο

13ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο
15 – 22 Οκτωβρίου 2016
19.00, Delancey Street Screening Room, 600 Embarcadero Street, Σαν Φρανσίσκο

san-francisco-greek-film-festival-sfgff-000To παλιότερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αμερική ανοίγει τις πόρτες του για 13η συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τo Σάββατο 22 Οκτώβριου. Για μια εβδομάδα θα προβάλλονται ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, από Έλληνες και Κύπριους κινηματογραφιστές, κάθε μέρα στις 19.00 στο Delancey Street Screening Room.

13-san-fancisco-greek-film-festival-poster-sfgff-000Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με μία δεξίωση που θα λάβει μέρος στο φημισμένο εστιατόριο Κοκκάρι και θα συνεχίσουν με ένα VIP brunch για τους σκηνοθέτες που θα παρευρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Τα πάρτυ για την τελετή έναρξης και την τελετή λήξης του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου αντιστοίχως, στο Delancey Street Screening Room, μετά τις προβολές των ταινιών.

Κάθε μέρα θα προβάλλονται δύο ταινίες μικρού μήκους, ακολουθούμενες από μια ταινία μεγάλου μήκους. Τα highlight του φετινού προγράμματος συμπεριλαμβάνουν το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη, την Τετάρτη 4.45 του Αλέξη Αλεξίου, τον Νοτιά του Τάσου Μπουλμέτη και το Exotica, Erotica, Etc. της Ευαγγελίας Κρανιώτη. Για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.grfilm.com.

Εισιτήρια και εβδομαδιαία πάσα, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της φετινής χρονιάς είναι επίσης διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο επιχορηγείται από το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών του Σαν Φρανσίσκο και όλες οι εισπράξεις του στηρίζουν τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών και της Έδρας Νίκος Καζαντζάκης στο San Francisco State University.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *