Φεστιβάλ

2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Η επιτυχία συνεχίζεται


Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η γραφική Σύρος, φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ του Τζέικομπ Μόε και την ομάδας SIFF. Πέρυσι, το Φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έτσι οι αρμόδιοι αποφάσισαν και φέτος να δώσουν μια κινηματογραφική νότα στο καλοκαίρι μας.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου και ο θεματικός άξονάς του είναι τα σύνορα. Σύνορα γεωγραφικά, κοινωνικά, σύνορα γύρω από την τέχνη, ακόμα και αλλαγές που βιώνει ο ίδιος ο κινηματογράφος καθώς εξελίσσεται.

Οι ταινίες που θα συμπεριλάβει το Φεστιβάλ θα προέρχονται από 21 χώρες, θα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, βωβές ταινίες, πρεμιέρες, ταινίες μικρού μήκους και πειραματικά φιλμ νέων Ελλήνων σκηνοθετών.

Εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, θα διεξαχθούν και εκθέσεις, συζητήσεις, διαλέξεις, masterclasses και διάφορες κινηματογραφικές δράσεις.

Η έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 21.00 στο θέατρο Απόλλων, οπότε και θα προβληθούν δύο σπάνιες βωβές ελληνικές ταινίες υπό τη μουσική του Βραζιλιάνου πιανίστα Fabio Luz.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.

Για πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *