Πρέσβειρα Καλής Θέλησης η Έμα Γουάτσον
Όπως πετυχημένα έγραψε το περιοδικό Time «Η Ερμιόνη θα συναινούσε».
H δημοφιλής ηθοποιός Έμα Γουάτσον ανακηρύχθηκε νέα Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, για την προώθηση της ισότητας των φύλων, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια γράφοντας στον λογαριασμό της twitter:
Going to be working for the United Nations Entity for Gender Equality and The Empowerment of Women (!!!) http://t.co/9ABpKSrNCb
— Emma Watson (@EmWatson) July 7, 2014
«Νιώθω ενθουσιασμένη που θα συνεργάζομαι με τους εκπληκτικούς ανθρώπους του UN Women. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι κάτι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό που είμαι και τόσο βαθιά προσωπικό και ριζωμένο στη ζωή μου που δεν μπορώ να φανταστώ μια πιο συναρπαστική ευκαιρία».
Από την άλλη και οι άνθρωποι του ΟΗΕ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επιλογή: «Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά και μας τιμά που θα δουλέψουμε με την Έμα Γουάτσον, η οποία ενσωματώνει όλες τις αξίες που προβάλλουμε. Η συμβολή των νέων ηλικιακά ατόμων είναι κρίσιμη για την πρόοδο της ισότητας των φύλων και προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών στον 21ο αιώνα. Η εξυπνάδα της και το πάθος της θα βοηθήσει το μήνυμα του UN Women να φτάσει τις καρδιές και τα μυαλά των νέων παγκοσμίως», δήλωσε ο Phumzile Mlambo-Ngcuka, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και Γενικό Διευθυντή του UN Women.
H νεαρή ηθοποιός έγινε γνωστή από τον βασισμένο στα μυθιστορήματα της Ρόλινγκ, κύκλο ταινιών ‘Χάρι Πότερ‘ όπου πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποκτώντας μεγάλη δημοσιότητα, ενώ η καριέρα της συνέχισε την ανοδική της πορεία με το Πλεονέκτημα του να είσαι στο Περιθώριο (Perks of being a Wallflower, 2012), Οι Ύποπτοι φορούσαν Γόβες (the Bling Ring, 2013) και φυσικά τη συμμετοχή της στο φετινό Νώε (Noah, 2014) του Ντάρεν Αρονόφσκι.
Το κοινωφελές έργο δεν είναι άγνωστο στην 24χρονη ηθοποιό που έχει κάνει και στο παρελθόν προσπάθειες για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση, ενώ έχει επισκεφτεί την Ζάμπια και το Μπαγκλαντές. Η επιλογή της, πάντως, κρίνεται ήδη επιτυχημένη και αποδεκτή από το κοινό, το οποίο και συνέρρευσε να μπει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ που είχε αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση, προκαλώντας εκτινάσσοντας το traffic στον αέρα και προκαλώντας την κατάρρευση του site λόγω των υπερβολικών μαζικών επισκεπτών.