ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Βερολίνο Σ’Αγαπώ (Berlin, I Love You)

berlin4

one-half-popcorn

 

 

Δέκα διαφορετικές και σύντομες ιστορίες ανθρώπων με επίκεντρο το Βερολίνο, την Γερμανική πρωτεύουσα η οποία εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους εμπνέει καλλιτέχνες και ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο και ενώνει πολιτισμούς και κουλτούρες δίνοντας του μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη και διαφορετική από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το θέμα είναι πως δυστυχώς σε αυτή την ταινία βλέπουμε πολύ λίγα από το Βερολίνο και αυτά που το χαρακτηρίζουν.

berlin2

Το επιτυχημένο σινεφιλικό και ιδιαίτερο franchise Cities of Love που ξεκίνησε με το υπέροχο Paris, Je t’aime, συνεχίστηκε με το New York, I Love you και το Rio, Eu Te Amo εδώ δείχνει να χάνει την όποια πρωτοτυπία του. Η κεντρική ιδέα που υπήρχε στις άλλες ταινίες, δηλαδή το πως μια πόλη μπορεί να γίνει το σκηνικό για την αγάπη,τον έρωτα και τους δεσμούς των ανθρώπων, στο Berlin, I Love You όχι απλά δεν λειτουργεί αλλά δεν μπορεί καν να δικαιολογήσει την επιλογή της πόλης. Και εκεί που στις προηγούμενες ταινίες η πόλη και συγκεκριμένες συνοικίες της είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εδώ όλες οι ιστορίες θα μπορούσαν να διαδραματιστούν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου.

berlin3

Με κεντρικό άξονα την ιστορία Transition που θα ενώσει στο τέλος όλες τις ιστορίες και η οποία ασχολείται με την γνωριμία δύο street perfomers (ο ένας φοράει και φτερά στην πλάτη φόρο τιμής στα Φτερά του Έρωτα του Βιμ Βέντερς) οι υπόλοιπες ιστορίες είναι σχεδόν αδιάφορες με μοναδική εξαίρεση την αρχική ιστορία Berlin Ride του Peter Chelsom στην οποία ο Jim Sturgess έρχεται στο Βερολίνο προκειμένου να αυτοκτονήσει από έρωτα αλλά ένα αμάξι θα του δείξει την πόλη και θα του ξανασυστήσει την αγάπη. Στο Under your Feet, η Keira Knightley και η Helen Mirren είναι κόρη-μητέρα που η σχέση τους δοκιμάζεται με αφορμή την παρουσία ενός μικρού άστεγου πρόσφυγα ενώ στο Love is In The Air ο Mickey Rourke ψαρεύει σε bar μία πολύ νεότερη γυναίκα της οποίας η ταυτότητα είναι μία έκπληξη αν αναλογιστείτε πως την ιστορία την έχει γράψει ο Neil LaBute. Και από εκεί και πέρα το χάος.

Ακόμα και οι δύο ή τρεις ενδιαφέρουσες ιστορίες δεν μπορούν να σώσουν όλη την ταινία, η οποία στις δύο ώρες της κουράζει και δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες ταινίες πόλεις. Το Βερολίνο αυτή την φορά στάθηκε άτυχο. Επόμενη στάση;

 

 

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *