ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εργαστήρια κινηματογράφου για μαθητές από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας (UTech Lab) του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει μια νέα σειρά συναντήσεων αφιερωμένη στα 120 χρόνια κινηματογράφου. Οι συναντήσεις απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ενώ θα είναι ανοιχτές και για ένα γονέα ή συνοδό του μαθητή.

Η σειρά αποτελείται από 25 ενημερωτικές συναντήσεις και πέντε διαδραστικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016.

website_homepage_new

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο. Θα παρουσιασθούν η προϊστορία, η γέννηση και η εξέλιξη του κινηματογράφου μέχρι σήμερα και θα προβάλλονται σπάνια ντοκουμέντα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τις ταινίες, τους ανθρώπους του, τα καλλιτεχνικά του κινήματα, αλλά και την εξέλιξη της τεχνικής του κινηματογράφου σε αυτά τα 120 χρόνια.

Ακόμη οι μαθητές μαθαίνουν να δημιουργούν το δικό τους μικρό βίντεο για την αγαπημένη τους θεματική ενότητα του κινηματογράφου, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο iMovie.

imovie-library-100066082-orig

Επίσης τον Οκτώβριο, το UTech Lab διοργανώνει εργαστήρια για μαθητές σχετικά με διάφορα άλλα θέματα: έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τρισδιάστατη εκτύπωση, animation, δημιουργία ιστοσελίδας, δημιουργία κόμικ, ρομποτική και φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του UTech Lab ή να καλέσει στο τηλέφωνο 210 94 69 694.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *