ΚΡΙΤΙΚΕΣ

26ο ΠΕΚ: Enough said

Χθες προβλήθηκε σε avant premiere η ταινία “Enough Said” (“Εκεί που δεν το περιμένεις”) στα πλαίσια του 26ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο διεξάγεται από 14 έως 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια κωμωδία στην οποία μια διαζευγμένη μητέρα, η Eva (Julia Louis-Dreyfus) που δουλεύει ως μασέζ, γνωρίζει το διαζευγμένο Albert (James Gandolfini) και ξεκινούν μια σχέση. Καθώς το νέο ζευγάρι γνωρίζει ο ένας τον άλλο, η Eva γίνεται φίλη με την Μarianne (Catherine Keener), μια νέα της πελάτισσα που έχει εμμονή με τον πρώην σύζυγό της. Και ο πρώην σύζυγος της Marianne δεν είναι άλλος από τον Albert, το νέο σύντροφο της Eva. Έτσι, όταν το ανακαλύπτει η Eva είναι φυσικό να δηλητηριαστεί η σχέση της με τον Albert, καθώς επηρεάζεται αρνητικά από τα σχόλια της Marianne.

Πρόκειται για μια ευχάριστη ταινία με αρκετές δόσεις γέλιου, η οποία έχοντας ως εφαλτήριο την ερωτική σχέση της Eva με τον Albert, πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα: τις φιλικές σχέσεις, τις σχέσεις γονέων-παιδιών, τις σχέσεις με τους πρώην.

Αυτό όμως για το οποίο ξεχωρίζει η συγκεκριμένη ταινία είναι ότι αποτελεί μια από τις τελευταίες κινηματογραφικές εμφανίσεις του συμπαθέστατου πρωταγωνιστή James Gandolfini (η άλλη ταινία είναι το Animal Rescue που βρίσκεται σε διαδικασία post-production και θα κυκλοφορήσει το 2014), καθώς ο δημοφιλής ηθοποιός απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο από καρδιακή προσβολή.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *