ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Fake News: Η ταινία του Δημήτρη Κατσιμίρη στο Youtube

Για τον νεαρό σκηνοθέτη Δημήτρη Κατσιμίρη ο κοινωνικός προβληματισμός μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μια νέα ταινία. Η τελευταία μικρού μήκους ταινία του, Fake News, αφορά τις ψεύτικες ειδήσεις, οι οποίες κατακλύζουν το Διαδίκτυο και θεωρούνται απόρροια της μαζικής πληροφορίας που παρέχεται online.

Διαβάστε συνέντευξη του σκηνοθέτη στους Cinepivates

Οι Cinepivates παρουσιάζουν πρώτοι την ταινία του Δ.Κατσιμίρη που αναρτήθηκε στο Youtube. Το «Fake News» έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία σε αρκετά ελληνικά φεστιβάλ  και έχει αποτελέσει επίσημη επιλογή σε πολλά άλλα, ενώ απαρατήρητη δεν πέρασε η δυνατή ερμηνεία της Λένας Κιτσοπούλου.

Συγκεκριμένα, η ταινία αφορά μια YouTuber και τον συνεργάτη της που σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν το βιασμό μιας κοπέλας από δύο άνδρες αφρικανικής καταγωγής. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές στο κανάλι τους. Την ημέρα του γυρίσματος, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

Ο Δημήτρης Κατσιμίρης έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και το σενάριο, στην παραγωγή είναι οι Κυριάκος Γκίκας, Γιάννης Ζαφείρης, Δημήτρης Κατσιμιρης, Δημήτρης Σινόπουλος, Βασίλης Σταυρόπουλος καθώς και η Frau Films, ενώ το καστ απότελείται από τους Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσιφας, Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Τούτζι Ζανούσι, Νικόλας Γουαχόμε.

Δείτε παρακάτω την ταινία:

Διαβάστε επίσης

Ο Δημήτρης Κατσιμίρης μιλά στους Cinepivates για τα Fake News

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *