ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο George Clooney για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

george
Όχι, δεν πρόκειται για μια ακόμα ταινία που καταπιάνεται με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που όσο πλησιάζει ο Απρίλιος, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο κομμάτι της δημοσιότητας. Ο George Clooney δεν είναι γνωστός μόνο για τις υποκριτικές και σκηνοθετικές του ικανότητες, αλλά και για την ακτιβιστική του δράση.

Ο ηθοποιός είναι ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Not on your watch», η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ και έχει σαν στόχο την παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τις καταστροφές που αφήνει πίσω του ένας πόλεμος, παρέχοντας βοήθεια στις κατεστραμμένες περιοχές. Στην οργάνωση αυτή συμμετέχουν και άλλοι χολυγουντιανοί ηθοποιοί, όπως οι Matt Damon, Brad Pitt και Don Cheadle.

Μέσω, λοιπόν, της οργάνωσης αυτής και με αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία, ο George Clooney θέλησε να υποστηρίξει όλους τους Αρμένιους που υπέφεραν από τις αγριότητες, δίνοντας ένα βραβείο ανθρωπιστικού χαρακτήρα, το οποίο θα συνοδεύεται από 1 εκατομμύριο δολάρια. Το βραβείο Aurora, το οποίο πήρε το όνομά του από την Aurora Mardiganian η οποία αναγκάστηκε να βεβαιώσει το θάνατο της οικογένειάς της κατά τη διάρκεια του ξεριζωμού, θα δοθεί από επιτροπή στην οποία πιθανόν να είναι μέλος και ο ίδιος ο ηθοποιός.

Τέλος, ο George Clooney θα απονείμει το βραβείο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Έρεβαν στις 24 Απριλίου.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *