ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ταμείου στήριξης ελληνογαλλικών συμπαραγωγών

Ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή σχεδίων για χρηματοδότηση της β’ περιόδου για το έτος 2015, στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων που συστάθηκε το Μάιο 2014 μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).

Από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία.

ekk

Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ.Κ. και του CNC και όσα κρίνονται επιλέξιμα, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής.

Ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 μέσω δύο ξεχωριστών e-mail: το ένα στην ελληνική από τον Έλληνα παραγωγό και το άλλο στη γαλλική γλώσσα από το Γάλλο παραγωγό στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Για το Ε.Κ.Κ. (στην ελληνική γλώσσα): info@gfc.gr

Για το CNC (στη γαλλική γλώσσα) :ACFG@cnc.fr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο φακέλου υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες ημέρες και ώρες στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ε.Κ.Κ. (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα).

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *