ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Πώς να Γίνεις Λατίνος Εραστής (How to Be a Latin Lover)

half-popcorn

Ο Μάξιμο, αγνοώντας τις συμβουλές του πατέρα του για σκληρή δουλειά, αποφασίζει ότι δεν θέλει να εργάζεται αλλά θέλει να απομυζεί ηλικιωμένες πάμπλουτες γυναίκες. Μετά από 25 χρόνια γάμου με μια υπέργηρη, και μετά από μια ζωή γεμάτη με χλιδάτη τεμεπλιά, βρίσκεται ξαφνικά με κλωτσιές μακριά από την έπαυλη, καθώς η γυναίκα του τον αντικαθιστά μ’ έναν πολύ νεότερο. Ο Μάξιμο δεν ταράζεται, μετακομίζει προσωρινά στο σπίτι της αδελφής του που ζει μαζί με τον δεκάχρονο γιό της, Χιούγκο. Αυτή η κατάσταση όμως αποτελεί μια μετάβαση για τον Μάξιμο, μέχρι να βρει τον επόμενο στόχο που θα συνδυάζει πολλές ρυτίδες με πολλά λεφτά.

HSKL_05_20_16_CB 01661.jpg

Ο Κεν Μαρίνο, στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, σκηνοθετεί τον Γιουτζίνιο Ντερμπέζ σ’ έναν ρόλο ενός θείου που προσπαθεί να μετατρέψει ένα πανέξυπνο και φιλότιμο παιδί σε …ζιγκολό. Από την πρώτη στιγμή η ταινία πάσχει στα ηθικά ζητήματα που θέτει στην οθόνη. Ένας άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρει καμία προσωπική καταξίωξη και θεωρεί ότι η ζωή του μπορεί να έχει νόημα μόνο αν βρει τρόπο να φυτοζωεί ως παράσιτο έτοιμο να κατασπαράξει τα πλούτη, απεγνωσμένων για προσοχή, γυναικών. Και εκεί που λες, δεν μπορεί ο τύπος αυτός θα γιατρευτεί, έρχεται το τέλος που η ταινία πεθαίνει από την ίδια της την ασθένεια – ειλικρινά θα αναρωτιέσαι ποιο είναι τελικά το ηθικό δίδαγμα.

how-to-be-a-latin-lover-20174723

Γύρω από τον λατίνο εραστή υπάρχουν άνθρωποι που δεν διστάζουν να εξευτελίσουν την προσωπικότητα τους αρκεί να μπορούν να οδηγήσουν ένα πολυτελές αμάξι. Αλλά το χειρότερο απ’ όλα  είναι όταν μπαίνει στο παιχνίδι ένα, εξαιρετικά χαριτωμένο, παιδί. Σ’ αυτό το σημείο η ταινία γειώνει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και μετατρέπει ένα μικρό παιδί σε wannabe λατίνο εραστή για να αποδείξει πόσο χρήσιμος είναι ένας θείος στην ζωή ενός αγοριού που μεγαλώνει χωρίς πατέρα.

Αν υπάρχει κάποιος λόγος να δεις αυτή την ταινία, ίσως αυτός να περιορίζεται στον ρόλο της Σάλμα Χάγιεκ ως αδελφή του Μάξιμου. Υπάρχουν και κάποιες αστείες σκηνές αλλά απαιτούν και την δική σου καλή διάθεση για να τις αντιληφθείς.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *