ΕΠΙΚΑΙΡΑ

O Indiana επιστρέφει…

Πάντα μου αρέσαν τα Retro μπλουζάκια. Αυτά που δείχνουν παλιές ταινίες ή σήματα εταιριών/υπολογιστών  που δεν υπάρχουν πια (Amiga, Atari, Commodore κλπ). Έτσι ήταν φυσικό να ενθουσιαστώ όταν ο Γιάννης (ο αρχαιολόγος στη δουλειά) βγήκε με το καλοκαιρινό του μαύρισμα στο μπαλκόνι φορώντας ένα μαύρο “Raiders of the Lost Ark” TShirt. Εδώ που τα λέμε ο Indiana είναι ο λόγος που ακολούθησαν αυτή την ειδικότητα οι μισοί αρχαιολόγοι που ξέρω. Όταν όμως παρατήρησα το ίδιο TShirt να το φοράει μια ξανθιά “bimbo” στο δρόμο και  το μαγαζί με τα stickers στη γειτονιά να το έχει πρώτο στην βιτρίνα, υποψιάστηκα ότι κάτι έτρεχε. Κατά το γνωστό “Όποιος ψάχνει…. βρίσκει” πήρα το Google παραμάσχαλα και άρχισα τη αναζήτηση. Ιδού τη βρήκα….

Το αγαπημένο μας “Raiders if the Lost Ark” η περιπέτεια της Lucasfilms που έκανε θραύση το 1981 σκηνοθετημένη απο τον Steven Spielberg, θα αρχίσει να προβάλετε σε νέα ψηφιακή έκδοση στα Imax σινεμά για μία εβδομάδα τον άλλο μήνα (7 Σεπτεμβρίου) πριν γίνει η επανακυκλοφορία της σε Blu-ray release (18 Σεπτεμβρίου). Η λίστα των Imax σινεμά που θα δείξουν την ταινία μπορείτε να την δείτε εδώ Imax.com.

Ο ίδιος ο Spielberg σε τηλεφωνική συνέντευξη ανέφερε ότι κατά τον ίδιο όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο καλύτερα. Και ότι η προβολή σε τόσο μεγάλη οθόνη θα είναι ένα μοναδικό θέαμα ειδικά για όσους πρωτοείδαν το έργο στη TV ή στο tablet/υπολογιστή.  Δεν έχουν προστεθεί νέα εφέ  και η ταινία μένει απαράλλαχτη εκτός από τον ήχο που αναβαθμίστηκε σε surround sound κάτι που αναβαθμίζει κατά πολύ την συνολική εμπειρία ειδικά στις σκηνές δράσεις. Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε επίσης ότι ετοιμάζει και μια επανέκδοση του “Jurassic Park” σε 3D για  το 2013 (επέτειος 10 ετών από την αρχική προβολή)., αλλά δεν σκοπεύει (προς το παρόν) να κάνει μετατροπές σε Imax ή 3D για οποιαδήποτε άλλη ταινία του.

Επίσης προς μεγάλη μας έκπληξη αναφέρει στην ίδια συνέντευξη ότι το “Raiders of the Lost Ark” είναι μία από τις λίγες ταινίες του ίδιου που μπορεί να δει ευχάριστα, χωρίς ψυχολογική πίεση από την αρχή μέχρι το τέλος. Μιας και δεν υπάρχει κάτι σε αυτή την ταινία το οποίο ύστερα από τόσα χρόνια θα έκανε διαφορετικά ή θα ήθελε είχε προσθέσει. Στα περισσότερα έργα του ασκεί σκληρή αυτοκριτική όταν τα ξαναβλέπει, κάτι που δεν του επιτρέπει να τα ξαναδεί με ευχαρίστηση!

Τι να πει κανείς καλλιτέχνες είναι αυτοί….

 
-Πηγή http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2012/08/14/raiders-of-the-lost-ark-to-receive-imax-re-release/

Δημήτρης Χριστόπουλος

Ξεκίνησε το '80 με τετράχρωμα pixel που έβλεπε στην 14 ιντσών τηλεόραση του και έφτασε στο σήμερα προγραμματίζοντας στερεοσκοπικές 3D παραγωγές full HD για πλανητάρια. Μοναχικός cowboy κάθεται μεταμεσονύκτια, όταν τα πάντα έχουν σωπάσει, μπροστά στο θαμπό φως της οθόνης του και περιπλανιέται ανάμεσα στα μηδενικά και άσους του internet, μάχεται σε ψηφιακούς κόσμους των video games και καλπάζει στο κόσμο των cine effects. Θα προσπαθήσει να σας περιγράψει αυτά που βλέπει απλά και απέριττα, "Talk to me like Ι am a six year old!".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *