ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Kung Fu Panda 3

two-half-popcorn

Ο Πο και η παρέα του επιστρέφουν με νέες περιπέτειες. Στην τρίτη ταινία της σειράς Kung Fu Panda, ο Πο καλείται εκτός από πολεμιστής να γίνει και δάσκαλος για τους συντρόφους του, τους άλλους πολεμιστές που προστατεύουν την κοιλάδα. Ωστόσο, σύντομα διαπιστώνει ότι δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά. Όταν ο βιολογικός του πατέρας εμφανίζεται, έχοντας αισθανθεί την παρουσία του γιου του, θα του ζητήσει να επιστρέψει μαζί του στο απομακρυσμένο χωριό, όπου ζουν τα πάντα. Την ίδια ώρα, ο Πο θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν καινούριο και εξαιρετικά δυνατό εχθρό και να μάθει την τέχνη του Τσι, την οποία μόνο τα πάντα μπορούν να του τη διδάξουν.

kung-fu-panda-3-0001

Καλοσχεδιασμένα και αστεία, τα πρώτα δύο Kung Fu Panda ήταν μία ευχάριστη προσθήκη στον κόσμο του animation. Η τρίτη ταινία της σειράς κινείται σε πιο κλασικά μονοπάτια: δεν ανησυχείς στην πραγματικότητα για τον Πο, ούτε για το εάν θα τα καταφέρει: ξέρεις ότι θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και ότι θα καταφέρει να βγει νικητής.

Κομμάτι της επιτυχίας των δύο προηγούμενων ταινιών ήταν ότι ο Πο ήταν ένας μάλλον απρόβλεπτος ήρωας -και γι’ αυτό και ρεαλιστικός. Τώρα, αν και ο εχθρός είναι μεγαλύτερος, η σιγουριά προς το πρόσωπo του Πο έχει αυξηθεί. Με αποτέλεσμα αυτό που βλέπεις να είναι διασκεδαστικό, αλλά να μη σε κάνει να εμπλέκεσαι συναισθηματικά με τους χαρακτήρες.

kung-fu-panda-3-0002

Εντάξει, το σίγουρο είναι ότι θα χορτάσει το μάτι σας χαριτωμένα πάντα. Σκεφτείτε τον Πο επί εκατοντάδες φορές. Η ιστορία είναι έτσι δομημένη ώστε να αποτελεί σίγουρη συνταγή επιτυχίας.

Τα παιδιά σας θα το απολαύσουν, ενώ και εσείς θα περάσετε ένα ευχάριστο δίωρο.

Το ερώτημα είναι, πάντως, σε περίπτωση που υπάρξει και Kung Fu Panda 4, πώς θα καταφέρει να συνεχιστεί η ιστορία. Ο Πο είναι ήδη ένας φτασμένος πολεμιστής. Ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει θα ήταν ο εαυτός του.

Αυτή, όμως, είναι μία συζήτηση για μία άλλη στιγμή.

kung-fu-panda-3-0003

Τελικά να τη δω;

Κατώτερο από τα δύο πρώτα Kung Fu Panda, αλλά χαριτωμένο και διασκεδαστικό, το τρίτο Kung Fu Panda παρακολουθείται ευχάριστα, αλλά μέχρι εκεί.

Fun trivia: Τέσσερα από τα παιδιά της Αντζελίνα Τζολί, η Σιλόχ Τζολί-Πιτ, ο Παξ Τζολί-Πιτ, ο Νοξ Τζολί-Πιτ και η Ζαχάρα Τζολί-Πιτ δανείζουν τις φωνές τους σε πάντα, στη σκηνή όπου ο Πο εξηγεί το σχέδιό του στα πάντα.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *