ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Όλοι οι καλοί χωράνε (Le grand partage)

one-half-popcorn

Εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Γαλλία και διαδηλώσεων, η αριστερή κυβέρνηση της χώρας αποφασίζει να λάβει έκτακτα μέτρα: όλοι οι Γάλλοι που έχουν δικό τους σπίτι αρκετά μεγάλο, θα αναγκάζονται να φιλοξενήσουν συμπολίτες τους που δεν έχουν σπίτι και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

grand-partage001

Ο νόμος αυτός θα φέρει τα πάνω-κάτω σε μία πλούσια πολυκατοικία της Γαλλίας, όπου οι ένοικοι καλούνται να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα. Ένα ζευγάρι αριστερών θα διαπιστώσει ότι η συγκατοίκηση δεν είναι τόσο εύκολη, ενώ οι συντηρητικοί γείτονές τους θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν το μετρο αυτό.

Κοινωνικών καταβολών κωμωδία καταστάσεων που όμως αποτυγχάνει στο βασικότερο κομμάτι της: το χιούμορ. Γίνεται, μάλιστα, αρκετά κουραστική στην προσπάθειά της να φανεί πρωτοποριακή, χωρίς να αποφεύγει τα αναμενόμενα κλισέ (οι φτωχοί είναι καλοί αλλά για λίγο μοιάζει να λέει η ταινία).

grand-partage0002

Φαντάζει, έτσι, αρκετά επιφανειακή στην προσέγγισή της, ενώ και οι γνωστοί… άγνωστοι (ανάμεσά τους και η Καρίν Βιάρ) δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν συνήθως.

Εάν ξεχωρίζει κάποιος αυτή είναι η Ζοζιάν Μπαλασκό στον ρόλο μιας ακροδεξιάς και ξενοφοβικής γυναίκας -που ωστόσο και η δική της ιστορία έχει αναμενόμενη κατάληξη.

grand-partage-003

Τελικά να τη δω;

Δεν είναι το «Θεέ μου τι σου κάναμε». Εάν σας αρέσουν οι καλές γαλλικές κωμωδίες, περιμένετε για τη «Γλυκιά Απόδραση» την επόμενη εβομάδα.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *