ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η ημέρα Lost και οι… μαγικοί αριθμοί

Οι αριθμοί 4, 8, 15, 16, 23, 42 θα είναι για πάντα χαραγμένοι στην ποπ κουλτούρα. Πρόκειται για τους αριθμούς του Lost, αυτούς για τους οποίους εκατομμύρια φαν σε ολόκληρο τον πλανήτη έκαψαν εγκεφαλικά κύτταρα, προσπαθώντας να βρουν τι σημαίνει.

Προς τιμήν τους έχει καθιερωθεί ημέρα Lost, η οποία θα γιορτάζεται μία φορά κάθε αιώνα και θα προκύπτει μέσα από τους ίδιους τους αριθμούς.

Η πρώτη είναι σήμερα (8 Απριλίου 2015) και κορυφώνεται στις 16:23 και 42 δευτερόλεπτα. Οι τρεις πρώτοι αριθμοί αναφέρονται στον μήνα, την ημέρα και την χρονιά, ενώ οι τρεις τελευταίοι στην ώρα.

Lost-numbers-lottery-slice

Τη σειρά των αριθμών την πρωτοείδαμε στο νικητήριο λότο του Χάρλεϊ (Τζορτζ Γκαρσία), ο οποίος πίστευε πως οι αριθμοί ήταν καταραμένοι και πως του έφερναν κακοτυχία. Αργότερα οι θεατές είδαν ότι οι αριθμοί ήταν εκείνοι που πληκτρολογούσε ο Ντέσμοντ (Χένρι Ιαν Κούσικ) σε έναν υπολογιστή στο νησί κάθε 108 λεπτά επί τρία χρόνια.

Κάθε αριθμός αντιστοιχεί στη μοίρα που πρέπει να γυρίσει ο Τζέικομπ τον τροχό στον φάρο ώστε να δει τους υποψήφιους. Κάθε αριθμός είναι και μία μοίρα των 6 εναπομείναντων υποψηφίων για τη θέση του. Είναι επίσης και οι αριθμοί της εξίσωσης του Valenzetti, η οποία υποτίθεται ότι προβλέπει την ημερομηνία καταστροφής του ανθρώπινου γένους.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *