ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι

2popcorn

Ο Αρτούρο αγαπά τη Φλόρα. Το πρόβλημα είναι το Παλέρμο και το γεγονός ότι η μαφία πάντα χώνεται στις δουλειές του.

Θυμάται όταν ήταν μικρός, πώς ήταν να μεγαλώνει στο Παλέρμο, εν μέσω φόνων, παρά τη διαβεβαίωση του πατέρα του ότι «η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι». Όσο για τον ίδιο; Έβρισκε παρηγοριά στον πρωθυπουργό, Τζούλιο Αντρεότι.

mafia-estate

Ο Πιφ, ο πιο διάσημος Ιταλός κωμικός φτιάχνει μια ταινία για ένα μάλλον δύσκολο θέμα. Ή τουλάχιστον έτσι αποδεικνύεται τελικά γιατί παρά τις προσπάθειες να αστειευτεί με αυτό δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα.

Η ταινία δεν ξεφεύγει από τη νοσταλγική θέαση της παιδικής ηλικίας -ακόμα και σε μία περιοχή όπου οι σφαίρες ήταν το σύνηθες φαινόμενο. Μια νοσταλγία που φαίνεται να έχει παλιώσει κινηματογραφικά. Αλλά και το κομμάτι της νοσταλγίας είναι μάλλον το καλύτερο από τα δύο. Όταν το ζευγάρι των ηρώων μεγαλώνει, η ταινία καταλήγει να κινείται στη σφαίρα του αδιάφορου.

Το δεύτερο μέρος έρχεται για να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα και το κάνει με τρόπο μάλλον αμήχανο.

Στο τέλος, καθώς ο Πιφ περιδιαβαίνει στα σημεία των δολοφονιών μένει μάλλον μια θλίψη και μια προσπάθεια για μια ταινία που ήθελε να είναι κωμωδία, αλλά το θέμα της ήταν πολύ σοβαρό για να τα καταφέρει.

Τελικά να τη δω; 

Και σε DVD δεν θα χάσετε και τίποτα. Τουλάχιστον βγαίνει καλοκαίρι, ακολουθώντας τα όσα ορίζει ο τίτλος  της.

Fun trivia: Η ταινία κέρδισε βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *