ΘΕΜΑΤΑΠροσεχώς

Οι επόμενες ταινίες Μarvel

Τα κόμικ πολλοί ελάτρεψαν… ομοίως αρκετές από τις ταινίες!

Φέτος είδαμε το Ironman 3, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, είδαμε και το πιο μέτριο Wolverine. Τι άλλο έρχεται στην χρονιά και τι επακολουθεί; Όπως θα δείτε και στη συνέχεια, πολλές από τις αρχικές ημερομηνίες έχουν αλλάξει, άλλα έργα πάνε πίσω, άλλα μπροστά, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να έχουμε και ακυρώσεις. Τι θα δούμε τελικά και τι δε θα δούμε; Στοιχεία, γεγονότα και  φήμες για τις νέες ταινίες που έρχονται από την Marvel.

Thor: The Dark Lord

Το δεύτερο μέρος του κύκλου του Thor αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον προσεχή Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2013, με νέες προσθήκες στο αρχικό καστ. Έτσι, θα δούμε δίπλα στον Chris Hemsworth πάλι την Natalie Portman αλλά και Anthony Hopkins, Benicio Del Toro, Rene Russo. Η υπόθεση πάλι θα περιστρέφεται γύρω από τη σωτηρία της γης και των 9 βασιλείων. Καθώς ο μακρυμάλλης ήρωας θα προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη, θα κάνει την εμφάνιση της μια αρχαία ξωτικόμορφη φυλή, οδηγούμενη από τον μοχθηρό Malekith, που θα προσπαθήσει να σκεπάσει το σύμπαν στο σκοτάδι. Ο Loki τι ρόλο θα παίξει σε όλα αυτά; Ο σφυροφόρος ήρωας θα πρέπει να παλέψει για να ξαναβρεθεί κοντά στην και να κάνει επιλογές που απαιτούν μεγάλες θυσίες.

Για μια γρήγορη ματιά στο τρέιλερ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Kenneth Branagh δεν πείσθηκε να αναλάβει και την δεύτερη, την οποία ήταν να αναλάβει η Patty Jenkins. Η Jenkins (Monster) τελικά όμως δεν έμελλε να γίνει η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που θα αναλάβει ταινία με υπερήρωες. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εγκατέλειψε (ή την εγκαταλείψανε) και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Alan Taylor -γνωστός από τον κύκλο επεισοδίων του Game of Thrones.

 Captain America: The Winter Soldier

 

Θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2014. Το σκηνοθετικό δίδυμο είναι δυο αδέρφια, οι Anthony και Joe Russo, μιας που ο προηγούμενος σκηνοθέτης Joe Johnson δεν πείστηκε να επιστρέψει. Ο Steve Rogers ή Captain America, ερχόμενος από το παρελθόν, φρέσκο-αποψυχθείς στην σύγχρονη εποχή, πασχίζει να συνηθίσει τα νέα δεδομένα.

Ο μεγάλος κακός που θα κληθεί ο ήρωας να αντιμετωπίσει (το Big Boss με άλλα λόγια), όπως φανερώνει και ο τίτλος είναι ο Winter Soldier ή Bucky Barnes (Sebastian Stan). Αυτός ένας τύπος υπερβολικά αθλητικός και χρησιμοποιεί αρκετά ακροβατικές κινήσεις. Είναι εξαιρετικά καλός σκοπευτής αλλά και επικίνδυνος μαχητής κοντινών αποστάσεων. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι έρχεται από το παρελθόν του Steve. Μετά το θάνατο του πατέρα του είχε μεγαλώσει στο Camp Lehigh, όπου τον είχαν σαν την μασκότ τους. Όταν ανδρώθηκε  συμμετείχε και αυτός σε αποστολές, σε πολλές μαζί με τον Steve Rogers. Μετά από μια έκρηξη θεωρήθηκε νεκρός, όμως τον πήραν υπό την κατοχή τους οι Avengers και τον μετέτρεψαν σε μια αμείλικτη βιονική πολεμική μηχανή που δρούσε στη Σοβιετική Ένωση ως δολοφόνος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Έτσι πήρε και το όνομα του Winter Soldier. Extras: Στα κόμικ ο Winter Soldier έχει πολύ ενεργό ρόλο, μιας που αναφέρεται ότι σκοτώνει τον Red Skull και  κλέβει τον Κοσμικό του Κύβο. Επίσης, βοήθησε τον Wolverine να δραπετεύσει από τον Weapon X, αλλά θεωρείται υπαίτιος για τον χαμό της οικογένειας του, της γυναίκας του και του μωρού τους.

Συμμάχους του ο Captain America (Chris Evans) θα έχει τον Falcon (Anthony Mackie) και την Natasha Romanoff ή αλλιώς Black Widow (Scarlett Johansson). Η Johansson, λοιπόν, ερμηνεύει για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα που έκανε στους Avengers. Από την ΑΣΠΙΔΑ (S.H.I.E.L.D) επιστρέφουν ο Samuel L. Jackson και η Cobie Smulders, ενώ τον ρόλο του διοικητή της αναλαμβάνει ο Robert Redford. Επίσης, νέα εισαγωγή είναι η Emily VanCamp, η μυστηριώδης Agent 13, που θα αποτελέσει και το νέο αντικείμενο του πόθου του.

The Amazing Spider-Man 2

Ένα μήνα περίπου μετά το δεύτερο μέρος του Captain America, τον Μάιο του 2014, έχει οριστεί να κυκλοφορήσει η συνέχεια του reboot του Ανθρώπου Αράχνη, ή κατά κόσμον Peter Parker. Την σκηνοθεσία έχει και πάλι ο Marc Webb, που εκτός του πρώτου μέρους έχει σκηνοθετήσει και το 500 Days of Summer μια πολύ ωραία γλυκόπικρη αισθηματική κομεντί. Η ταινία είναι δικαιωματικά στη λίστα, μιας που ο Spider-Man είναι ήρωας των Marvel Comics, όμως τα δικαιώματα και την παραγωγή έχει αναλάβει η Sony.

Στο σεναριακό υπόβαθρο ξεκινάμε από εκεί που μας αφήνει η πρώτη ταινία του 2012. Ο αραχνούλης (Andrew Garfield), έχοντας τύψεις για το χαμό του θείου του (Martin Sheen), προσπαθεί να κρατάει την πόλη σε τάξη και την εκλεκτή της καρδιάς του (Emma Stone) σε ασφάλεια. Στις μικρές εμφανίσεις θα δούμε τον Dane DeHaan στο ρόλο του φίλου του Harry Osborn, που αν θυμάστε ήταν ο κολλητός του και στην παλιά στον παλιό κύκλο, που τον έπαιζε ο James Franco, γιος του Green Goblin (Willem Dafoe). Επίσης, υπάρχουν φήμες για μίνι εμφάνιση του Jim Carrey. Στο αρχικό σενάριο περιλαμβανόταν η περίπου τετράλεπτη συμμετοχή της Kirsten Dunst ως Mary Jane Watson, δηλαδή του χαρακτήρα που αγαπούσε ο Spider-Man στον παλιό κύκλο (2002-2004), όταν το ρόλο της αράχνης είχε ο Tobey Maguire. Τελικά, αποφασίστηκε ότι ήταν άστοχο και ότι αυτό θα μπέρδευε τους θεατές και δεν έγινε.

Στο κομμάτι της δράσης έχουμε ένα ντουέτο κακών, τον Rhino (Paul Giamatti) και τον Electro  (Jamie Foxx). Ο Rhino, εμπνευσμένος από τον ρινόκερο, βασίζεται στην δύναμη του και την αντοχή του στα χτυπήματα, ενώ το κέρατο στο κούτελο του είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να διαπεράσει τα πάντα. Πιθανότατα η κοπέλα του ήταν πολύ “άτακτη” για να βγήκε τέτοιο κέρατο! Ο Electro όμως, κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Διαβάστε επίσης: O Rhino στον νέο Spider-Man

Όπως αποκαλύπτει και το όνομα του, ο Electro απέκτησε τις δυνάμεις του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που δούλευε σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος. Έκτοτε, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να κοντρολάρει τον ηλεκτρισμό, είναι με άλλα λόγια μονίμως φορτισμένος! Στην ταινία, πάντως, ξεκινάει ως φίλος του Peter Parker που όμως πέφτει σε μια δεξαμενή με κάτι που μοιάζει με ηλεκτροφόρα χέλια και έτσι αποκτά τις ικανότητες του. Φυσικά, όταν θα αρχίσει να προκαλεί το χάος στην πόλη, η σχέση των δυο θα αλλάξει και οι πρώην φίλοι θα γίνουν εχθροί. Στα τηλεοπτικά κόμικς ο πατέρας του είχε δημιουργήσει ένα όπλο μαζικής καταστροφής με σκοπό να βοηθήσει τους Ναζί να επικρατήσουν. Έχοντας περισσότερη δύναμη και από όλους τους καλούς ήρωες μαζί (Spider-Man, Red-Skull, Captain America, SixAmerican Warriors) τα ηνωμένα έθνη τον ανακηρύσσουν κυρίαρχο του κόσμου. Εμφανίζεται ως Electro, Living God of Electricity και τελικά τον ρουφάει το Vortex και δε ξαναβλέπουμε ούτε αυτόν ούτε τον Red Skull.

X-men: Days of Future Past

 

Άλλη μια αναμενόμενη ταινία, με ήρωες τους X-men έρχεται το 2014. Την σκηνοθεσία υπογράφει για άλλη μια φορά ο Bryan Singer, ενώ τον τίτλο δανείζονται μεταλλαγμένο από έναν από τους πολύ αγαπημένους μου δίσκους των Moody Blues (Days of Future Passed).

Η ταινία ουσιαστικά αποτελεί μια ιδέα για να δέσουν το X-men: First Class με τα επόμενα. Οι X-men αποφασίζουν να στείλουν στο παρελθόν τον Wolverine σε μια προσπάθεια να αλλάξει ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει την εξέλιξη της ιστορίας των μεταλλαγμένων, κατ’ επέκταση όλου του κόσμου. Φυσικά, βρίσκουμε όλο το γνωστό καστ, Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, Halle Berry, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult και πάει λέγοντας. Έτσι, συνυπάρχουν ηθοποιοί που έπαιζαν στο First Class νεότερες “εκδόσεις” του καθηγητή Xavier και του Magneto με τα βαριά πυροβολικά που τους ενσάρκωναν στις προηγούμενες ταινίες της σειράς. Ένα ενωτικό κλίμα λοιπόν στις τάξεις των X-men, μετά τη “σόλο καριέρα” που δοκίμασε ο Wolverine, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Περισσότερο χώρο και χρόνο θα έχει η Mystique, με την εισαγωγή της Raven της γήινης υπόστασης της. Τέλος, πιστό στην παράδοση των τελευταίων ταινιών θα έχουμε αρκετούς θανάτους χαρακτήρων, αλλά και την εισαγωγή ρομπότ, των επικαλούμενων και ως Sentinels, που υποτίθεται, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε το 1974 στις 5 μεγαλύτερες πόλεις.

 

Guardians of the Galaxy

 

Τον Αύγουστο του 2014 αναμένεται αυτή των Υπερασπιστών του Γαλαξία. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας φαίνεται (μέχρι στιγμής) ο James Gunn (Slither, Super), ο οποίος είναι ένας εκ των σκηνοθετών της φετινής “πληγής” του Χόλιγουντ που ακούει στο όνομα Movie 43.

Ένας πιλότος, εγκαταλελειμμένος στο διάστημα, αναγκάζεται να ενώσει μια ιδιόμορφη ομάδα εξωγήινων με σκοπό να φτιάξει μια  δυνατή ομάδα αντιμετώπισης κοσμικών απειλών. Η πεντάδα αποτελείται από τον Star-Lord, έναν διαπλανητικό αστυνόμο -υβρίδιο με γήινη μητέρα και πατέρα εξωγήινο, τον Drax the Destroyer, πολεμιστή και πολέμιο του Thanos, τον Groot ένα φυτόμορφο πλάσμα που μπορεί και ελέγχει τα δέντρα, την Gamora, που ειδικεύεται στα σπαθιά και τα μαχαίρια και τον Rocket Racoon, ένα μεταλλαγμένο ρακούν, καταπληκτικό πιλότο, οπλισμένο με ένα γρήγορο laser πιστόλι.

Λίγα έχουν διαρρεύσει για την ταινία και ταλαιπωρήθηκα ώρα για το αν η ταινία είναι animation ή όχι, απορία που στέκει από τις ως τώρα δημοσιευμένες εικόνες, ενώ η ζυγαριά γέρνει τελικά προς το έργο. Σίγουρα, πάντως, θα έχει πολλά γραφικά, μιας που αρκετοί από τους βασικούς χαρακτήρες είναι aliens, ορισμένοι καθόλου ανθρωπόμορφοι.

Στα ονόματα γνωστών ηθοποιών που έχουν ανακοινωθεί, βρίσκουμε τους Vin Diesel (δανείζει τη φωνή του στον Groot), Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro και John C. Reilly, ενώ φήμες συνδέουν και τον Bradley Cooper με την ταινία (δίνοντας τη φωνή του στο χαριτωμένο ρακούν). Ο πολύ κακός εδώ θα είναι ο Lee Pace (και θα ονομάζεται Ronan the Accuser).

The Avengers 2: Age of Ultron

Αναμένεται, πιθανότατα, τον Μάιο 2015, με σκηνοθέτη τον ίδιο με του πρώτου Avengers και σεναριογράφο των Toy Story, Cabin in the Woods, τον Joss Whedon.

Η υπόθεση δεν παρουσιάζει τεράστια πρωτοτυπία. Όταν η αμερικάνικη κυβέρνηση δημιουργεί την ειδική δύναμη Ultron, οι Avengers φαίνονται πλέον περιττοί και τους ζητάνε να αποσυρθούν. Φυσικά, σε κάποιο σημείο η Ultron, με σύνθημα το “Submit or Perish” (παραδώσου ή εξοντώσου) , θα στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας και οι ήρωες μας θα αναγκαστούν να ξεκρεμάσουν τις στολές τους και να ξαναπάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης: Avengers 2 έχουν κακό και τον λένε Θάνο;

Μεγάλη νέα προσθήκη ο Aaron Taylor-Johnson που αναλαμβάνει τον ρόλο του Quicksilver. Τον χαρακτήρα εισάγουν στο επερχόμενο X-Men: Days of Future Past, όπου θα παίξει ο Evan Peters, ενώ τον ενσαρκώνει ο Jan Jarmoszewicz (ποιος είναι αυτός;) στο πολωνέζικο Spider-Man: Wieczny Bohater, που γυρίζεται αυτή την περίοδο! Φυσικά έχουμε τον Robert Downey Jr. (Iron Man),  Mark Ruffalo (Hulk) Chris Hemsworth (Thor) Chris Evans (Captain America), Scarlett Johansson (Black Widow) και -αλίμονο, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders και Samuel L. Jackson.

Ant-Man (Ο Άνθρωπος Μυρμήγκι)

Έχει ανακοινωθεί για τον Νοέμβριο του 2015. Ως σκηνοθέτης μέχρι στιγμής φαίνεται ο Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz). Μάλιστα, ένας από τους λόγους καθυστέρησης αναφέρεται ότι η Marvel τον περίμενε να τελειώσει τις υποχρεώσεις του με το φετινό The World’s End για να περάσουν στο pre-production. Το World’s Εnd, μια πιο space έκδοση του Shaun of the Dead, δεν έχει έρθει ακόμα στις αίθουσες (για να δείτε το τρέιλερ πατήστε πάνω του).

Η ιστορία, για όσους δεν την γνωρίζετε, δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα. Ο master επιστήμων βιοχημείας, Dr. Hank Pym προσπαθεί να φτιάξει μια φόρμουλα που θα επιτρέπει την μετατροπή μεγέθους. Φυσικά, στην πορεία μετατρέπει τον εαυτό του σε πειραματόζωο. Τελικά, καταφέρνει να μπορεί να αλλάζει το δικό του μέγεθος, αλλά αποκτά και την δυνατότητα να επικοινωνεί και να ελέγχει έντομα και δη μυρμήγκια. Είναι ένα storyline υβρίδιο μεταξύ spiderman και ironman, με δικό του προσωπικό χιούμορ, αλλά και gore στοιχεία.

Σαν εγχείρημα ακούγεται ότι η Marvel θέλει χρόνια να κάνει αυτή την μεταφορά σε ταινία, αν και δεν αναμένεται να αποτελέσει τεράστια εμπορική επιτυχία. Παρόλα αυτά το όνομα του Ant-Man κυκλοφορούσε από το 2005 αλλά ποτέ δεν είχε γίνει το βήμα παραπέρα. Σε τελευταία δημοσιεύματα αναφέρεται ότι δεν αποκλείεται να δούμε μια πρώτη guest εισαγωγή του χαρακτήρα σε κάποια από τις επερχόμενες ταινίες της Marvel. Σε αυτή την περίπτωση μόνο σε μια πάει το μυαλό μου, δεν ξέρω εσάς.

Δανειζόμενος έκφραση γνωστού ηθοποιού, ένα έχω να πω: “Αει χάσου μυρμηγκάκι”!

 

Λοιπές – Aκυρώσεις – Φήμες: 

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού σίγουρα περιστρέφεται γύρω από τους Τέσσερις Φανταστικούς (Fantastic 4). Οι πληροφορίες μιλάνε για το 2015, δέκα χρόνια μετά την προηγούμενη. Μετά την πρώτη ταινία του 2005 έχουν περάσει αρκετά χρόνια κι έτσι δύσκολο να βρούμε τους ίδιους πρωταγωνιστές. Έτσι κι αλλιώς, όμως, αυτό που λέγεται είναι ότι δεν πρόκειται για συνέχεια του πρώτου, ούτε για μια άλλη περιπέτεια τους, αλλά για ολοκληρωτικό reboot, δηλαδή όλο πάλι από την αρχή, όπως έγινε και με τον Spiderman και φυσικά άπειρες φορές με τον Superman, της DC Comics. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σχετικά άπειρος νεαρός Josh Trank. Ο σκηνοθέτης λέγεται ότι προωθεί την ιδέα να γίνει ένα δυνατό ξεκίνημα ώστε να γίνει κάποια στιγμή το πάντρεμα των δυο κόσμων, των Fantastic 4 με το σύμπαν των X-Men. Για το ρόλο της αόρατης γυναίκας, Susan Storm, πέρασε από audition η Allison Williams, ενώ για τον ρόλο του αδερφού της, Πυρσού, ακούστηκε το όνομα του Michael B. Jordan, λίγο περίεργο μιας που είναι Αφροαμερικάνος (ενώ ο χαρακτήρας στα κόμικ είναι κατάξανθος), αλλά η τεχνολογία και το σύγχρονο make-up κάνει θαύματα, επομένως τίποτα μην θεωρείτε απίθανο.

Το 2010 είχε έρθει έντονα στο προσκήνιο το όνομα του Iron Fist. Λέχθηκε ότι η συγγραφή του σεναρίου είχε δοθεί (Rich Wilkes) και ολοκληρωθεί. Προφανώς, τελικά, έμεινε σε κάποιο συρτάρι. To ζήτημα Iron Fist αποτελεί αγκάθι για την Marvel, όπως αντίστοιχα η Wonder Woman για την DC Comics. Τουλάχιστον είδαμε την Leslie Bibb ντυμένη αντίστοιχα, στο φετινό Movie 43.

Χαμός στις φήμες είχε γίνει το 2011 για τον Dr.Strange. Μάλιστα είχε κάνει, αργότερα, σχετική δήλωση ο υπεύθυνος παραγωγής των Marvel Studios, Kevin Feige, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα προχωράει, αλλά τίποτα δεν ξανακούστηκε έκτοτε.

Μια διαφορετική πρόταση, με πρωταγωνιστές παιδιά, ήταν το Runaways που αν δεν εγκαταλείφθηκε, σίγουρα πήγε πολύ πίσω, όταν οι παραγωγοί ήθελαν να ρίξουν το βάρος στους Avengers το 2011. To Runaways -καμία σχέση με το μουσικό σχήμα των 70’s-  εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας παιδιών μεγαλοαπατεώνων, εγκληματιών, σχετιζόμενων με τη μαφία (της ονομαζόμενης Pride). Στην Pride βρίσκει κανείς τα πάντα, από τηλεπαθητικούς μεταλλαγμένους, μάγους, τρελούς επιστήμονες, ταξιδιώτες του χρόνου, έως και εξωγήινους εισβολείς. Τα τέκνα τους, λοιπόν, αρχίζουν να αποκτούν τις ικανότητες των γονιών τους, να τους κλέβουν τα όπλα και να προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια τους.

Έμμεση αναφορά έχει γίνει στο όνομα του Black Panther, στο Iron Man 2, δίνοντας κίνητρο σε πολλούς οπαδούς του να ελπίζουν σε σχετική ταινία. Μέχρι στιγμής τίποτα επίσημο για ξεχωριστή ταινία δεν έχει φτάσει στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Wolverine, o σχιστομάτης
Διαβάστε επίσης: Iron Man, σιδερένιος για τρίτη φορά
Διαβάστε επίσης: Avengers, όπου λαλούν πολλά κοκόρια έρχεται η διασκέδαση
Διαβάστε επίσης: 10 Κόμικς που έγιναν ταινίες

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *