ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Νοσταλγώντας το φως

4-popcorn

Στην έρημο Ατακάμα της Χιλής υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια. Αστρονόμοι από ολόκληρο τον κόσμο έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα αστέρια, αναζητώντας τα όρια του σύμπαντος. Την ίδια στιγμή, γυναίκες ψάχνουν στην άμμο της ερήμου για να βρουν ίχνη από τους αγαπημένους τους που εξαφανίστηκαν στη δικτατορία του Πινοσέτ.

nostalgia-light

Με τρόπο πρωτότυπο (όπως έκανε αργότερα και στο «Μαργαριταρένιο Κουμπί» που προβλήθηκε πέρυσι στις κινηματογραφικές αίθουσες), ο Γκουσμάν παρομοιάζει τον αγώνα γυναικών που αναζητούν τα λείψανα των δολοφονηθέντων από τη δικτατορία αγαπημένων τους προσώπων, με την αγωνιώδη ματιά στα μυστήρια του σύμπαντος και των άστρων από τη μεγάλη έρημο της Χιλής.

nostalgia_for_the_light

Εικόνες απίστευτης ομορφιάς συνοδεύουν αυτό το γεμάτο λυρισμό και ποίηση ντοκιμαντέρ -παραγωγής 2010-, το οποίο κέρδισε βραβείο Ευρωπαϊκού Ντοκιμαντέρ.

Μια ταινία που μιλά για την ανάγκη στη μνήμη και το ίχνος που όλοι αφήνουμε πίσω μας.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *