ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης

megalos-peripatos-alkis

3popcorn

Στον «Μεγάλο Περίπατο της Άλκης» της Μαργαρίτας Μαντά, κάνουμε μία στάση σε σταθμούς από τη μυθιστορηματική ζωή της Άλκης Ζέη.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια συναρπαστική ματιά σε μία ολόκληρη εποχή της Ελλάδας και στις προσωπικότητές της και αποτελεί ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Σάμο και από εκεί στην Τασκένδη, στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες.

alkis-long-walk

Αρκετά από τα περιστατικά είναι, βέβαια, γνωστά, αλλά υπάρχει ξεχωριστή γοητεία στο να τα ακούς από τη φωνή της Άλκης Ζέη και των φίλων της. Υπάρχουν άλλα τόσα πράγματα να ειπωθούν για την γνωστή συγγραφέα και τη ζωή της που αναγκαστικά αισθάνεσαι ότι για να καλυφθούν το ντοκιμαντέρ θα έπρεπε να διαρκεί άλλη μιάμιση ώρα.

* Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται από τις 4 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *