ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Τρεχάτε Ποδαράκια μου (Ozzy)

one-half-popcorn

Ένα από τα δύο animation που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες (το δεύτερο με τίτλο Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών δεν προβλήθηκε σε δημοσιογραφική προβολή).

Ο Όζι είναι ένας σκύλος πολύ αγαπητός στην οικογένειά του. Όταν, όμως, η οικογένεια κληθεί να φύγει για ένα μήνα για την Ιαπωνία, πρέπει να βρει που θα αφήσει το συμπαθητικό και ενεργητικό τετράποδο. Μια διαφήμιση θα τους οδηγήσει σε ένα πολυτελές κέντρο φιλοξενίας για σκύλους. Μόλις, όμως, η οικογένεια φύγει, το πολυτελές κέντρο θα μετατραπεί σε φυλακή και οι σκύλοι σε σκλάβοι. Ο Όζι με τη βοήθεια των νέων του φίλων θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεφύγει και να βρει και πάλι την οικογένειά του.

ozzy-001

Μετά το «Secret Life of Pets», άλλη μια ταινία με σκύλους έρχεται στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα βασισμένη σε μια παρόμοια κεντρική ιδέα: την ανθρωπομορφοποίηση των ζώων και το μπλέξιμό τους σε απίθανες περιπέτειες.

Μάλλον αδιάφορη για τους ενήλικες, αλλά έχοντας και λίγα πράγματα να προσφέρει στα παιδιά, η ταινία προσφέρεται για ένα χαλαρό απόγευμα Σαββάτου στις αίθουσες, αλλά δεν μπορεί να φτάσει τους πολυσύνθετους animated κόσμους άλλων παιδικών ταινιών (όπως του Kubo για παράδειγμα ή του Ψάχνοντας τη Ντόρι). Θα τραβήξει το βλέμμα των μικρότερης ηλικίας παιδιών (κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι η ταινία κυκλοφορεί μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά).

ΥΓ. Η καλύτερη εμφάνιση σκύλου; Ο Άγιος Βερνάρδος στον ρόλο του διοικητή. Μόνο που επειδή οι Άγιοι Βερνάρδοι είναι φιλικοί γίγαντες, αποκλείεται να τον βλέπαμε σε ρόλο αυστηρού και σκληρού φύλακα. Sorry guys, αληθοφάνεια χρειάζεται ακόμα και εδώ.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *