ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο ξανά στο Τριανόν

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού ετοιμάζουν μια κινηματογραφική βραδιά γεμάτη με μικρού μήκους ταινίες, δια χειρός φοιτητών του τμήματος. Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον Κινηματογράφο Τριανόν.

Η βραδιά θα αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο θα προβληθούν οι πρόσφατες ταινίες των αποφοίτων του τμήματος, ενώ στο δεύτερο θα προβληθούν οι ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Παραστατικές Τέχνες» με διδάσκοντες τον Γιάγκο Ανδρεάδη και τον Δημήτρη Νάκο, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016.

Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του Τριανόν (Κοδριγκτόνως 21 και Πατησίων), ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο πρώτο μέρος είναι οι εξής:

Twist (Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, 15’)
Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει. Δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

Χρήστος και η Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα, 13’)
Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις! Μια ταινία για την τέχνη, τον έρωτα, τη μαγεία και το όνειρο…

Η Αλίκη στο καφέ (Δημήτρης Νάκος, 19’)
Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει να ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ.

Κύβος (Αλέξανδρος Σκούρας, 23’)
Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό τους σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Οι ταινίες του δεύτερου μέρους είναι οι εξής:

Release (Εύα Αναγνωστάκη, Ευτυχία Βαρδούλη, Μαριλένα Κουκούλη Σταυρούλα Σουλοπούλου, Κορίνα Χουδαλάκη, 13’)
Ο Νίκος είναι ένας αφοσιωμένος και συνεπής υπάλληλος Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος ενώ περιμένει να αλλάξει σύντομα τμήμα, επιφορτίζεται με δύο ακόμα απολύσεις. Μέσα σε μία εβδομάδα πίεσης και συγκρούσεων, όλα αλλάζουν καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του, τον εαυτό του κι ένα μεγάλο δίλημμα.

Ex-απίνης (Μυρτώ Συμεωνίδου, Μαρία Καλογεροπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Έυη Στούμπου, 10’)
Η ρομαντική βραδιά που περνά η Νατάσα μαζί με το φίλο της, θα καταστραφεί από τα επίμονα χτυπήματα της πόρτας. Ο Δημήτρης, ο πρώην φίλος της, εισβάλλει στο σπίτι και φέρνει τα πάνω κάτω σε αυτό, στη σχέση του ζευγαριού, αλλά και στις σκέψεις της Νατάσας.

Η Άλλη (Αναστασία Ρίζου, Ουρανία Μαυρίκη, Βάλια Σιδέρη, 8’)
Μια αυστηρή και απρόσιτη γυναίκα, η Ευανθία, ζει μόνη σε μια πολυκατοικία της Κυψέλης. Οι κοινωνικές της επαφές είναι ελάχιστες. Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα όμως, θα έχει μια απρόβλεπτη συνάντηση.

2 ½ (Χρήστος Νταμπακάκης, Μακρίνα Πετροπούλου, Φαίη Ρουμελιώτη, Γιάννης Τσέπας, 10’)
Μία γυναίκα σε μία αδιέξοδη σχέση. Ένας χώρος αναμονής γυναικολογικής κλινικής. Πολυκοσμία, αλλά και μοναξιά. Συνεχή τηλεφωνήματα, ένταση και σκέψεις. Μία κρίσιμη απόφαση…

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, καθώς και για όλη τη βραδιά μπορείτε να βρείτε εδώ: http://panteionshortfilms.wixsite.com/2016

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *