ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Πέντρο Νούλα

2popcorn

Ένας νεαρός άνδρας ξυπνάει στο νοσοκομείο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που έγινε στην Εθνική. Δεν θυμάται τίποτα, τα μόνα στοιχεία που μαρτυρούν την ταυτότητα του είναι τα αντικείμενα που βρίσκει στις τσέπες του. Ανάμεσα τους και ένα διαβατήριο στο όνομα Πέντρο Νούλα. Για τον άνδρα ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας του που θα τον οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια της νυχτερινής ζωής της Αθήνας.

papadeas-pedro-christos-sapountzis-konstantinos-aspiotis_orig

Η νέα ταινία του Κάρολου Ζωναρά με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κάτια Λεκλέρκ Ο’ Γουόλις, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Χρήστο Σαπουντζή, Αθηνά Παππά και Μελέτη Γεωργιάδη είναι ένα αστυνομικό μυστήριο με στοιχεία φιλμ νουάρ. Η νύχτα, οι περίεργοι τύποι που συναντά ο Νούλα στην περιπλάνηση του, η ταυτότητα-μυστήριο και η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη συνθέτουν τον λαβύρινθο απο τον οποίο προσπαθεί να ελευθερωθεί ο Νούλα.

Η ιστορία στηρίζεται στην αμνησία του ήρωα και περιπλέκει διαφορετικούς χαρακτήρες που ψάχνουν να βρουν την σύνδεση μεταξύ τους. Αν και το σενάριο καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να δημιουργήσει την περιέργεια στον θεατή, το στοίχημα χάνεται σε κάποιες σκηνές – κυρίως του κυνηγητού μεταξύ των αντίπαλων «στρατοπέδων»- όπου η απλοϊκότητα στην κινηματογράφηση αδικεί το σεναριακό περιεχόμενο. Τα τεχνικά προβλήματα μπορεί στο σύνολο τους να σε ξενίσουν και δυστυχώς αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που έχει να αντιμετωπίσει ο low budget ελληνικός κινηματογράφος. Οι ήρωες της νύχτας του Ζωναρά δεν ξεφεύγουν όλοι απο τα όρια της γραφικότητας με αποτέλεσμα να μην ενισχύουν το επίπεδο της αγωνίας που θέλει να κρατήσει η ταινία. Κάποιες ερμηνείες όμως, και ειδικά του Ασπιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι το τελικό συν της ταινίας.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *