ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Petit Plan: Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για τέταρτη φορά

Το Petit Plan: Europa – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για 4η χρονιά μεταξύ 16 – 20 Οκτωβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών.

Το Petit Plan: Europa IV μεγαλώνει και εγκαινιάζει το Διαγωνιστικό Τμήμα Φοιτητικών Ταινιών Μικρού Μήκους, ενώ περιλαμβάνει συνεργασίες με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το HEAD – Genève (Πανεπιστήμιο Art & Design της Γενεύης).

Στην τέταρτή του χρονιά το Petit Plan: Europa IV – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με 10 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του, ταινίες με επίκεντρο τη γυναίκα, ιστορίες που μιλούν για θέματα όπως οι ανισότητες και η τοξική αρρενωπότητα, φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους κ.λπ.

Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας Μικρού Μήκους

Το νεοσύστατο Διαγωνιστικό Τμήμα Φοιτητικών Ταινιών θα περιλαμβάνει 27 ταινίες μικρού μήκους από 13 διαφορετικές χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας θα απονείμουν μέλη του Κινηματογραφικού Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών της Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α), τον οποίο θα εκπροσωπήσουν οι: Αγγελική Πανταζή, Αντώνης Βιντζηλαίος, Γιάννης Μαντζούκας, Δήμητρα Γεροντίδη, Μάρκος Μπούσιος, Μένια Παρασκευοπούλου, Μιχάλης Μπασιάς, Πάνος Μάρκου, Σοφία Δάρα.

Βραβείο #ThisIsEU – Ευρωπαϊκών Αξιών

26 ευρωπαϊκές παραγωγές διαγωνίζονται για το βραβείο #ThisIsEU – Ευρωπαϊκών Αξιών, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το Βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών – #ThisIsEU απονέμεται στην ταινία που αναδεικνύει ζητήματα που εμπίπτουν σε Ευρωπαϊκές αξίες, όπως η βιωσιμότητα, η ισότητα των φύλων, η συμπεριληπτικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους

Το Petit Plan: Europa IV έχει τη χαρά να προβάλει 19 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα διαγωνιστούν για το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα ελληνικών ταινιών θα προβληθεί και με υπότιτλους στα ελληνικά για άτομα με δυσκολίες ακοής.

Τα βραβεία #ThisIsEU – Ευρωπαϊκών Αξιών και Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους θα αποφασίσει και απονείμει μια τριμελής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τις Χρυσούλα Κοροβέση, Αφροδίτη Μπιτζούνη, Μαριάνα Οικονόμου.

Για μια ακόμη χρονιά μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία στο Διαγωνιστικό Τμήμα για το Βραβείο Μαθητικού Κοινού, ενότητα που αποτελείται από 7 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Οι ταινίες θα παρουσιαστούν σε ειδική σχολική προβολή, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Στο φετινό πρόγραμμα του Petit Plan: Europa IV θα προβληθεί η νορβηγική νεανική ταινία «Los Bando», με φεστιβαλική διαδρομή και βραβεία σε Φεστιβάλ Νεανικού Κινηματογράφου.

Τέλος, σε συνεργασία με το HEAD – Genève, το Πανεπιστήμιο Art & Design της Γενεύης, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα των πιο πρόσφατων σπουδαστικών τους ταινιών, που έχουν διακριθεί διεθνώς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να το βρείτε εδώ

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *