ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Raw

2popcorn

Η Τζαστίν, μια χορτοφάγος από κούνια, περνά την πρώτη εβδομάδα των παθών στην Κτηνιατρική σχολή. Η αδερφή της Αλεξία, που σπουδάζει στην ίδια σχολή σε μεγαλύτερο έτος, την συμβουλεύει και την προστατεύει. Μέσα από την διαδικασία προσαρμογής της Τζαστίν στην νέα της ζωή θα ανακαλύψει μια νέα ορμή του σώματος της, την λαχτάρα της να τραφεί με ανθρώπινη σάρκα.

filmgrade_grave-filmgrade-reel02-c011_0024305

Η πρώτη ταινία της Ζουλιά Ντουκουρνό βραβεύτηκε με το βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ των Καννών και προκάλεσε το κοινό με τις σκηνές ανθρωποφαγίας. Μην αναρωτιέστε, φυσικά και υπάρχουν σκηνές που είναι ικανές να προκαλέσουν νευρικότητα σε ευαίσθητους θεατές, με κανιβαλισμό έχουμε να κάνουμε.

Πρόκειται για μια ταινία με νεαρά κορίτσια που το αγαπημένο τους έδεσμα προέρχεται απο το είδος Homo sapiens, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ενσωματώσει στην αφήγηση στοιχεία αντιθέσεων προκειμένου να εντείνει το εύρος της εξέλιξης του χαρακτήρα της Τζαστίν. Στοιχεία που απλά τα αναλώνει χωρίς να τους δίνει την ανάλογη νοηματική αξία, η χορτοφαγία της πρωταγωνίστριας, ο γκέι χαρακτήρας αλλά και τα ζώα της κτηνιατρικής σχολής, όπως ναρκωμένα άλογα και νεκρά πτώματα σκύλων.

Τελικά παραμένει σε μια μάχη μεταξύ καλού κανίβαλου και κακού κανίβαλου, με αποτέλεσμα να κερδίζει απλά μια υψηλή θέση στην κατάταξη των ταινιών που είναι βαμμένες με αίμα.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *