ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Ανάσταση (Risen)

1popcorn

Το στόρυ: Ο Ιησούς έχει εξαφανιστεί από τον τάφο του και οργιάζουν οι φήμες ότι έχει εενπιστρέψει από τους νεκρούς. Όμως, αυτό είναι μια απειλή για τη Ρώμη, που φοβάται εξέγερση των ντόπιων. Έτσι, αποφασίζεται να εξιχνιαστεί το μυστήριο και να δοθούν δημοσίως πειστήρια για μια λογική απάντηση στο τι απέγινε το σώμα του Ιησού. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας αγνωστικιστής εκατόνταρχος, ο Κλάβιους, όπου μαζί με τον υπασπιστή του, Λούσιους, έχουν διαταχτεί από τον Πόντιο Πιλάτο να δώσουν μια απάντηση και γρήγορα στο μυστήριο.

Πιο πρόσφατο δεν θα μπορούσε να είναι. Αλλά, όσο ενδιαφέρον και να φαίνεται, τόσο αποτυχημένο είναι. Τουλάχιστον αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει στα sites ότι το Χόλυγουντ ήθελε να κρύψει αυτή την ταινία και να μην την κυκλοφορήσει ποτέ. Έτσι, ένα στούντιο παραγωγής  θέλησε να αγοράσει τα πνευματικά της δικαιώματα ώστε να διασφαλίσει πως δεν πρόκειται να προβληθεί ποτέ! Μετά, όμως, από 10 χρόνια στα συρτάρια της Sony, η ταινία κυκλοφόρησε από την AFFIRM Films, συνεργάτιδα εταιρεία της πρώτης.

Ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά το φιλμ. Η ταινία δεν ανταποκρίνεται στην πρωτοτυπία που φαίνεται να υπάρχει από την ίδια την πλοκή. Η υποκριτική των Τζόζεφ Φάινς και Τομ Φέλτον είναι πολύ κακή, το σενάριο αδύναμο και κακογραμμένο και το φιλμ, στο σύνολό του, γελοίο. Ο Κλιφ Κέρτις στον ρόλο του Ιησού δεν έπεισε κανέναν, ενώ τα κοντινά πλάνα του σκηνοθέτη Κέβιν Ρέινολντς στον ηθοποιό προκάλεσαν μάλλον γέλια, παρά δέος – όπως εκείνος περίμενε. Οι Απόστολοι έμοιαζαν με χίπιδες, για να μην αναφερθώ στους φρουρούς που μεθούσαν ενώ έπρεπε να φρουρούν τον τάφο.

Αν σκέφτεστε να την δείτε, να μην το κάνετε. Αν θέλετε να κινηθείτε στην ατμόσφαιρα που απαιτεί η εβδομάδα, ξαναδείτε τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» ή «Τα πάθη του Χριστού». Αν πάλι όχι, υπάρχουν πολλές άλλες ταινίες που βγαίνουν αυτές τις μέρες στον κινηματογράφο. Εγώ, η Holly, σας λέω όχι, όχι, όχι.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *