ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Έρωτες Χωρίς Δεσμεύσεις

2popcorn

 

 

Η Λέινι και ο Τζέικ γνωρίστηκαν κατά λάθος πριν δώδεκα χρόνια σε μια φοιτητική εστία. Εκμεταλλεύτηκαν την γνωριμία τους και το ίδιο βράδυ έχασαν την παρθενιά τους σε μια ταράτσα, μετά από μια συζήτηση γύρω από την εμπειρία της ερωτικής επαφής. Τα χρόνια πέρασαν και εκείνοι μετατράπηκαν σε εθισμένους στο σεξ ενήλικες. Όταν τελικά θα ξανασυναντηθούν, θα τους κρατήσει κοντά μια φιλική έλξη με την απαραίτητη δόση ερωτισμού.

Η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια της Λέσλι Χέντλαντ, μετά το Εργένισσες, διαπραγματεύεται ξανά τις σχέσεις των ανθρώπων και την βαρύτητα του σεξ σ’ αυτές. Με μια ιστορία που εστιάζει στα σεξιστικά στερεότυπα του γυναικά-άνδρα και της κολλημένης με παντρεμένο-γυναίκας, προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα των σχέσεων και να εξιλεώσει την ιδέα του έρωτα. Φαινομενικά το Έρωτες Χωρίς Δεσμεύσεις μοιάζει ρομαντικό και αθώο, αν ρίξεις το βλέμμα καθαρά στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Αλλά αν ρίξεις μια μάτια τι γίνεται στους γύρω ήρωες ο δείκτης της ηθικής σου μοιάζει να χτυπάει κόκκινο. Απατημένες γυναίκες– κάποιες από αυτές εγκυμονούσες-, και ερωτευμένοι που έχουν προδοθεί και πληγωθεί, με δύο λόγια απάτη και σεξουαλική εκμετάλλευση παντού.

Ναι, σαφώς και το σενάριο έχει τεράστιο πρόβλημα εκτός αν μείνεις στα δύο πρωταγωνιστικά δέντρα και ξεχάσεις το δάσος που τα περιβάλλει, τότε στο τέλος θα γείρεις το κεφάλι χαμογελώντας, θα κάνεις ‘ωωω τι γλυκό ζευγάρι’ και θα φύγεις με μια αγαλλίαση από την αίθουσα. Και αυτό πραγματικά μπορεί να συμβεί, καθώς η Άλισον Μπρι (Community) και ο Τζέισον Σουντέικις (Αφεντικά για Σκότωμα) μοιάζουν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον αλλά και οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας (λατρεύω τον Σουντέικις στον ρόλο του γυναικά!). Η οικειότητα μεταξύ τους πηγάζει αυθόρμητα σχεδόν, και σκηνές όπου ο Τζέικ περιγράφει στην Λέινι πως να αυνανίζεται μοιάζουν φυσικές, μη σας πω και τρυφερές. Στο Έρωτες Χωρίς Δεσμεύσεις θα υπάρξουν στιγμές που πιθανόν να νιώσετε ταύτιση, στιγμές που θα γελάσετε και άλλες που θα εκνευριστείτε, σίγουρα πάντως η ώρα θα περάσει και μπορεί ευχάριστα.

Τελικά να το δω; Sex and the city έβλεπες;

Fun Trivia: Ο ρόλος της Λέινι είχε προταθεί και στην Κίρστεν Ντανστ, που τον απέρριψε λόγω υποχρεώσεων.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *