ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο (The Man who knew infinity)

2popcorn

Νεαρός Ινδός με τεράστια αγάπη για τα Μαθηματικά αποφασίζει να στείλει επιστολή σε καθηγητή του Trinity College στο Κέιμπριτζ με κάποιες από τις ανακαλύψεις του. Ο καθηγητής θα τον καλέσει στη Βρετανία για να συνεχίσουν μαζί το έργο του νεαρού Ινδού. Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και σύντομα θα γινόταν διάσημος σε όλο τον κόσμο των μαθηματικών, καθώς οι ανακαλύψεις του θα έφερναν επανάσταση στα μαθηματικά.

man-infinity-0001

Ο σκηνοθέτης Ματ Μπράουν έχει περισσότερο ως στόχο να φτιάξει μια ταινία αντίστοιχη με το Παιχνίδι της Μίμησης. Εκεί όμως που η ταινία του Μόρτεμ Τίλντουμ αντιμετώπιζε το θέμα της με ευαισθησία και εκλεπτυσμένο πνεύμα, η ταινία του Ματ Μπράουν αποτελεί ένα κλασικό μελόδραμα.

Ο Ντεβ Πατέλ (Slumdog Millionaire) στέκεται αξιοπρεπώς στον ρόλο του Ραμανουτζάν, αλλά στην πραγματικότητα παίζει για ακόμα μία φορά τον ίδιο ρόλο: εκείνον του καλού και έξυπνου Ινδού που η ζωή δεν του τα έχει φέρει και τόσο καλά.

man-infinity-0002

Εκείνος που ξεχωρίζει είναι ο Τζέρεμι Άιρονς σε έναν πολύ καλό ρόλο μετά από αρκετό καιρό. Η ερμηνεία του είναι ισορροπημένη, γεμάτη απλότητα και ακριβής, ό,τι ακριβώς χρειάζεται η ταινία.

Κατά τα άλλα, η ταινία μοιάζει να έχει φτιαχτεί για να προβληθεί κατευθείαν για την τηλεόραση: μια κακιά πεθερά, μερικά προβλήματα καρδιάς, μία ιδιοφυΐα, μια τραγωδία και μπόλικος ρατσισμός αποτελούν τα βασικά της στοιχεία. Και παρά τις καλές προθέσεις, δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *