ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έναρξη κιν/κης σεζόν στο Ολύμπιον με δράσεις «ΒορΟίνα» και Λουγκάνης

ΦΚΘ: ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝ/ΚΗΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΚΡΕΓΚ ΛΟΥΓΚΑΝΙΣ &
“ΣΙΝΕΜΑ ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ”

Η κινηματογραφική σεζόν ξεκινά στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις! Παράλληλα, το ΦΚΘ προσκαλεί τους σινεφίλ σε δύο ξεχωριστές κινηματογραφικές εκδηλώσεις: την προβολή του συναρπαστικού ντοκιμαντέρ Back on Board: Greg Louganis, καθώς και το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», όπου οι δρόμοι του κρασιού συναντούν το σινεμά:

Προβολή της ταινίας Back on Board: Greg Louganis:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,
roof του κτιρίου Μ2

louganis-provoli-afisa

Μια ζωή γεμάτη διακρίσεις, συναρπαστικές στιγμές αλλά και πολλές προκλήσεις: η ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις ξετυλίγεται στο ντοκιμαντέρ Back on Board: Greg Louganis της Cheryl Furjanic, το οποίο παρουσιάζεται σε ειδική προβολή την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30, στο roof του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Ζωής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Outview Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ Back on Board: Greg Louganis παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού, ανοιχτά ομοφυλόφιλου Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις, του οποίου η χάρη, η ομορφιά και το θάρρος πυροδότησαν μια παγκόσμια λατρεία για τις καταδύσεις. Η ταινία εξιστορεί τους δημόσιους θριάμβους και την προσωπική μάχη του Λουγκάνις ως οροθετικό είδωλο του αθλητισμού, καθώς ο ίδιος επανεμφανίζεται στην παγκόσμια σκηνή για να πολεμήσει προκαταλήψεις, να προωθήσει την ανοχή και να επιστρέψει στον κόσμο των καταδύσεων.

Σε συνέχεια των ομιλιών που έδωσε ο Γκρεγκ Λουγκάνις ως καλεσμένος του Κέντρου Ζωής, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής και στο American College of Greece, η φετινή εκδήλωση στοχεύει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το ποια οφείλει είναι η στάση όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS. Επίσης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος την οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, αλλά και ενημέρωσης του κοινού γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.

>> Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας και οι σχετικές κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 2310-237040.

Όταν το σινεμά συναντά το κρασί
Τα ΒορΟινά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

voroina-poster-001Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «ανοίγει την αυλαία» για τα φετινά ΒορΟινά! Το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, σας περιμένει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.

Η εκδήλωση ξεκινά με σινεμά. Παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής κρασιού, αμπελώνες και διαδρομές, αρώματα και προϊόντα, όλα πρωταγωνιστούν στα δυο ντοκιμαντέρ Natural resistance / Φυσική αντίσταση του Τζόναθαν Νόσιτερ και Κρασί, δώρο των Θεών: Οι δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος του Κουρτ Εχλσάλγκερ.

Μετά την προβολή, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εξαιρετικούς αφρώδεις και λευκούς οίνους του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, κλείνοντας ιδανικά τη βραδιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τιμή εισιτηρίου: 4,00 €
Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: 15 Σεπτεμβρίου.
ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400)

Οι ταινίες:

Φυσική αντίσταση / Natural resistance
(Ιταλία – Γαλλία, 2014)
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Νόσιτερ / Jonathan Nossiter.
Έγχρωμο, 83΄.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Mondovino, Τζόναθαν Νόσιτερ, εστιάζει με το τελευταίο του δημιούργημα στις μικρές οινοπαραγωγικές μονάδες που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν χημικά στα προϊόντα τους και επιλέγουν να ακολουθήσουν παραδοσιακές μεθόδους.

Κρασί, δώρο των Θεών: Οι δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος
(Γερμανία, 2008)
Σκηνοθεσία: Κουρτ Εχλσάλγκερ / Kurt Oehlschälger.
Σενάριο: Rudolf Nottebohm. Έγχρωμο, 45΄.

Το ντοκιμαντέρ κάνει ένα ταξίδι στους Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας και μάς προτείνει οκτώ διαδρομές που διασχίζουν από άκρη σε άκρη τη Βόρεια Ελλάδα κάνοντας στάσεις στους σημαντικούς αμπελοτόπους της Θεσσαλίας στον Όλυμπο, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ παράλληλα μας συστήνει τις γεύσεις, τα παραδοσιακά προϊόντα, ξενώνες, ξενοδοχεία και χώρους με εναλλακτικές δραστηριότητες, όλα συνεργαζόμενα μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος που έχουν αξιολογηθεί βάσει κοινών προδιαγραφών και φέρουν το αντίστοιχο ειδικό σήμα.

Για «Τα ΒορΟινά»

«Τα ΒορΟινά» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 22:00, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα, των πλέον αναγνωρισμένων οινοποιείων της βόρειας Ελλάδας, θα είναι εκείνη την ημέρα στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή, μαζί με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Μάλιστα, από τις 12 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» σε επιλεγμένα σημεία εστίασης στη Θεσσαλονίκη, καλώντας το οινόφιλο κοινό να περιηγηθεί σε «ΒορΟινές διαδρομές» με άξονα το κρασί και ποικίλες θεματικές προτάσεις για γευστικούς συνδυασμούς, εκπαιδευτικές ενότητες, σεμινάρια και πολλά ακόμη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Τα ΒορΟινά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
13-21/09/2016:

ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ

Με μια ταινία ακραίου ερωτικού πάθους, το Storia dAmore του Κλαούντιο Κουπελίνι, ανοίγει η κινηματογραφική σεζόν στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η τελευταία ταινία του γάλλου δημιουργού Αρνό Ντεπλεσέν Τα χρυσά μας χρόνια, που προβλήθηκε στην τελετή λήξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, στην αίθουσα Ολύμπιον από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, οι προβολές του Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon2 υπόσχονται γερές δόσεις μυστηρίου και αυθεντική αίσθηση περιπέτειας.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση της CineΚάρταF, της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με εξαιρετικά προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά. Επιπλέον, από φέτος, με την κάρτα, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις προβολές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΜΕ TRAILERS ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ):

ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
(πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)

alaska_ver2_122x186_acf_croppedStoria d’ Amore / Alaska
(Ιταλία – Γαλλία, 2015)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Κλαούντιο Κουπελίνι / Claudio Cuppelini.
Με τους: Elio Germano, Astrid Bergès-Frisbey, Valerio Binasco. Έγχρωμη, 125΄.

Η Ναντίν είναι μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, που περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Ο Φάουστο είναι ένας νεαρός Ιταλός, που δουλεύει ως σερβιτόρος στο ίδιο ξενοδοχείο. Γνωρίζονται τυχαία. Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας. Η ερωτική έλξη που θα τους ενώσει, θα τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. >> Διαβάστε κριτική από Cinepivates για την ταινία

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=jftAPHUKhoM
Ώρες προβολής: 18:30, 21:00

mysticon2-001-poster

Το ΦΚΘ στο Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon2:
Γερές δόσεις μυστηρίου και αυθεντική αίσθηση περιπέτειας υπόσχονται οι προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon2. .Οι ταινίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Mysticon2, από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400).


Πρόγραμμα προβολών:

Τρίτη 13/9
23:30 Κάτω από το δέρμα

Τετάρτη 14/9
23:30 Επιλογές από ταινίες animation μικρού μήκους του Thessaloniki Animation Festival με θέμα το μυστήριο.
*Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους

Πέμπτη 15/9
23:30 Από μηχανής

Παρασκευή 16/9
23:30 10 Cloverfield Lane

Σάββατο 17/9
23:30 Το μικρό σπίτι στο δάσος

Κυριακή 18/9
23:30 Στη σκιά του φόβου

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
(πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)

Poster_122x186_acf_croppedΤα χρυσά μας χρόνια / Trois souvenirs de ma jeunesse
(Γαλλία, 2015)
Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεπλεσέν/ Arnaud Desplechin.
Σενάριο: Arnaud Desplechin, Julie Peyr.
Με τους: Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Raphaël Cohen, Lily Taieb, Mathieu Amalric.
Έγχρωμη, 120΄.

Ο Πολ Ντενταλίς ετοιμάζεται ν’ αφήσει το Τατζικιστάν. Θυμάται τα παιδικά του χρόνια στο Ρουμπέ, τις κρίσεις τρέλας της μητέρας του, τη στενή του σχέση με τον αδελφό του, Ιβάν, ένα ευλαβικό και βίαιο παιδί. Θυμάται να γίνεται 16 χρονών, τον πατέρα του, τον απαρηγόρητο χήρο, το ταξίδι του στη Σοβιετική Ένωση, όπου μια μυστική αποστολή τον οδήγησε να προσφέρει την ταυτότητά του σ’ έναν νεαρό Ρώσο. Θυμάται τον εαυτό του στα 19, την αδελφή του, Ντελφίν, τον ξάδελφό του, Μπομπ, τα πάρτι με την Πενελόπ, τον Μέχντι και τον Κοβαλκί, τον φίλο του που έμελλε να τον προδώσει. Θυμάται τον εαυτό του ως φοιτητή στο Παρίσι, τη συνάντησή του με τον Δρ. Μπεχανζέν, θυμάται την ολοένα και πιο ισχυρή του κλίση προς την ανθρωπολογία. Και πάνω απ’ όλα, ο Πολ θυμάται την Εστέρ. Ήταν η καρδιά της ζωής του. Μια «φανατική καρδιά». >> Διαβάστε κριτική από Cinepivates για την ταινία

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=ZXEjXv2EUMA
Ώρες προβολής: 18:45, 21:15

ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *