ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Ένα έργο ζωής στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος


Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα παρουσιάσει ολόκληρο το κινηματογραφικό έργο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, για να τον τιμήσει για τη προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Το αφιέρωμα με τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων» θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 29 Ιανουαρίου, ενώ φοιτητές και σκηνοθέτες θα προλογίσουν τις ταινίες. Μάλιστα στις 29 Ιανουαρίου θα γίνει ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους κινηματογραφιστές και τους θεατές.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο αφιέρωμα είναι οι εξής: Η εκπομπή, Αναπαράσταση, Μέρες του ’36,  Ο Θίασος, Οι κυνηγοί, Ο Μεγαλέξαντρος, Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη, Ταξίδι στα Κύθηρα, Ο Μελισσοκόμος, Τοπίο στην ομίχλη, Το μετέωρο βήμα του πελαργού, Το βλέμμα του Οδυσσέα, Μια αιωνιότητα και μια μέρα, Το λιβάδι που δακρύζει, Η σκόνη του χρόνου.

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

www.tainiothiki.gr

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *