ΕΠΙΚΑΙΡΑΚαρουζέλΚινηματογραφικά Νέα

“Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια”: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της καινούργιας ταινίας του Θανάση Νεοφώτιστου “Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια”, με παραγωγούς τους Πάνο Παπαχατζή και Ιωάννα Μπολομύτη και το σενάριο να επιμελούνται ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τον Γρηγόρη Σκαράκη. Η ταινία γυρίστηκε στα μοναδικά τοπία της ορεινής Αρκαδίας (Δημητσάνα) και το καστ συμπληρώνουν οι Γιώργος Καρύδης, Πάμπλο Σότο, Σύρμω Κεκέ, Σοφία Φιλιππίδου και Ανδρέας Ζήκας.

“Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια” είναι μια ταινία με έντονα τοπικό χρώμα, αλλά οικουμενική ως προς την ουσία της. Πρόκειται για μια συναισθηματική ιστορία ενηλικίωσης για την διαφορετικότητα – για μια αλληγορία  πάνω στην αποδοχή, όταν η κοινωνία ανθίσταται σε ο,τιδήποτε/οποιονδήποτε διαφέρει. Είναι μια ταινία για όσους νιώθουν πως δεν «ανήκουν» και πασχίζουν να κατανοήσουν το γιατί. Και που πολλές φορές η απελευθέρωσή τους και η κατάκτηση της αυτογνωσίας φέρουν υψηλό τίμημα.

Σύνοψη

Ο Πέτρος, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από την σχέση του με τον φίλο του, Αίμωνα, και από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του..

Σημείωμα του σκηνοθέτη

“Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια, σε ένα κινηματογραφικό κόσμο με πολύ μεγάλη προσφορά και λιγότερη ζήτηση, θέλω να είναι ένα ντεμπούτο που θα ξεχωρίσει για τη συναισθηματική του ισχύ, την αυθεντικότητα του και την πρόθεση μου να προσεγγίσω διαχρονικά θέματα με ένα σύγχρονο και κινηματογραφικά πρωτότυπο τρόπο.”

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *