ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Χειμώνας

2popcorn

o xeimonas 000

Νεαρός συγγραφέας που μοιάζει να έχει βγει από την εποχή της Μέρι Σέλεϊ και του Φρανκενστάιν αποφασίζει να εγκαταλείψει το Λονδίνο και να επιστρέψει στο χωριό του. Μένοντας στο σπίτι του πατέρα του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους ίδιους δαίμονες που αντιμετώπισε και ο πατέρας του.

Ενδιαφέρουσα -αν και όχι πάντα επιτυχημένη- η συνάντηση του είδους του στοιχειωμένου σπιτιού και των γοτθικών στοιχείων με το βουκολικό στοιχείο της ελληνικής επαρχίας. Αν και το background το έχουμε (η μοναχική ύπαιθρος, τα ερειπωμένα σπίτια), δεν έχουμε δει να επιχειρείται κάτι παρόμοιο μέχρι σήμερα.

Ενδιαφέρουσα και η σκηνογραφία της ταινίας, τα κοστούμια, εξαιρετικό το animation της ιστορίας που αφηγείται στον γιο του ο Βαγγέλης Μουρίκης (και με τοπ την ατάκα του μικρού στην φράση του πατέρα του ότι έκανε πολύ κρύο: «Πιο κρύο από την Κοζάνη;»)

xeimonas003 xeimonas004

Σε επίπεδο ιστορίας, δεν τα καταλαβαίνεις και όλα όσα γίνονται -γεγονός που δεν με ενοχλεί προσωπικά, το προτιμώ από ξεκάθαρα φαντάσματα με ξεκάθαρες επιθυμίες.

Σκηνοθετικά, ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας προσπαθεί, αλλά υπάρχουν στιγμές που το αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά γραφιστικό και δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα που απαιτεί μια ταινία τέτοιου είδους.

xeimonas002xeimonas001

Τελικά να τη δω;

Μία ενδιαφέρουσα πρώτη απόπειρα που «προδίδεται» μερικές φορές από τις αδυναμίες της παραγωγής. Με μεγαλύτερο μπάτζετ θα μπορούσε να αποτελεί ένα συμπαθητικό θρίλερ που θα συνδύαζε γοτθική και ελληνική παράδοση.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *