ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τελετή Λήξης και τα βραβεία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Άλλο ένα πετυχημένο φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έφτασε στο τέλος του γνωρίζοντας στο σινεφίλ κοινό ρεύματα και δημιουργίες των γαλλόφωνων καλλιτεχνών. Με χαρά οι Cinepivates είδαμε την ταινία του διαγωνιστικού που λατρέψαμε να κερδίζει το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ. Πρόκειται για την ταινία του Μπρούνο Πονταλίδης, «Γλυκιά απόδραση / Comme un avion», που διαθέτει ξεχώρισε με το χιούμορ της, τον καταπληκτικό πρωταγωνιστή της, αλλά και το δεύτερο επίπεδο της. Μια ταινία που ελπίζουμε να δούμε σύντομα και στις ελληνικές αίθουσες. Το 17ο fff από αύριο μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, 14 επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος, ανάμεσα τους και η νικήτρια ταινία, καθώς και η ταινία που απέσπασε το βραβείο κοινού. Αναλυτικά, τα κείμενα μας για τις ταινίες του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

comme un avion 001a

Τη Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, λοιπόν, έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος. Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, παρουσίασε και συντόνισε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2016:

H κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Γλυκιά απόδραση / Comme un avion» του Bruno Podalydès. O κύριος Χρήστος Τεντόμας, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη για το TV5 MONDE, μαζί με τις προέδρους της κριτικής επιτροπής Delphine και Muriel Coulin και παρουσία όλων των μελών της κριτικής επιτροπής, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο της Filmtrade, εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει χρηματική και υλική υποστήριξη από το TV5 MONDE και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στην προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Βραβείο Κοινού Fischer 2015:

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «O βασιλιάς μου / Μon roi» της Maïwenn. O Marketing Director της Aθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Laurent Delmouly ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή τους εκπροσώπους της Seven Films και της Spentzos Film, εταιριών διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, για την απονομή του βραβείου.Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της μπίρας Fischer, ύψους 6.000 ευρώ που δίνονται στον διανομέα για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Μαμά, γύρισα! (Retour chez ma mère) του Éric Lavaine για τους προσκεκλημένους της τελετής λήξης. Tην ταινία παρουσίασε στο κοινό η πρωταγωνίστρια ηθοποιός Josiane Balasko, που ήρθε ειδικά γι’ αυτήν τη προβολή στην Ελλάδα.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *