ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά ΝέαΤαινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (14/4/2016)

Έξι ταινίες έρχονται να προστεθούν στις προβολές των κινηματογραφικών αιθουσών από τη νέα αυτή εβδομάδα, που ξεκινά Πέμπτη 14 Απριλίου. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Φωτιά στη Θάλασσα» του Τζιανφράνκο Ρόζι είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πρόταση, ενώ παράλληλα έχουμε την ισπανική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του «Ματωμένου Γάμου» του Λόρκα και την βραζιλιάνικη πρόταση «Δεύτερη Μάνα». Το Χόλιγουντ συμμετέχει κι αυτό με την περιπέτεια δράσης «Criminal» με τους Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Τόμι Λι Τζόουνς και την ατυχή στιγμή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που ακούει στο όνομα «Άτακτος Παππούς». Την εξάδα συμπληρώνει το «Ουτοπία 1961» του Κώστα Φιλιούση.

Φωτιά στη Θάλασσα

poster1_it_122x186_acf_croppedΈνα αγόρι παίζει με τη σφεντόνα του. Μία ηλικιωμένη κυρία ζητά από έναν ραδιοφωνικό παραγωγό να παίξει ένα τραγούδι που αγαπά και να το αφιερώσει στον σύζυγό της. Στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα η ζωή συνεχίζεται με τους δικούς της ρυθμούς. Λίγα ναυτικά μίλια πιο έξω –όμως- η τραγωδία χτυπά: πρόσφυγες από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής προσπαθούν να φτάσουν στα παράλια της Ευρώπης για μια καλύτερη ζωή.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Τζιανφράνκο Ρόζι

Tylerthree-half-popcorn

Ματωμένος Γάμος

La-Novia-GR-poster_122x186_acf_croppedΣτην σκληρή ισπανική γη, ένας γάμος ετοιμάζεται να λάβει χώρα. Η εμφάνιση, όμως, του Λεονάρδο, του άνδρα με τον οποίο η Νύφη ήταν αρραβωνιασμένη για κάποια χρόνια θα οδηγήσει στην τραγωδία, σε μία περιοχή που έχει ποτιστεί με αίμα. Αυτό που έχει προστεθεί στην ταινία είναι ένα storyline που θέλει τη Νύφη, τον Γαμπρό και τον Λεονάρδο να είναι φίλοι ως παιδιά και ένα μακελειό να σηματοδοτεί το τέλος της παιδικής ηλικίας των δύο παιδιών.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Πάουλα Ορτίθ
Πρωταγωνιστούν: Ίνμα Κουέστα, Λουίσα Γκαβάσα

Tyler3popcorn

Δεύτερη Μάνα (Que Horas Ela Volta?)

second-mother-001_122x186_acf_croppedΗ Βαλ αφήνει την κόρη της Τζέσικα με ένα συγγενικό της πρόσωπο, ενώ η ίδια εργάζεται σε μία βίλα μεγαλοαστικής οικογένειας στο Σάο Πάολο, φροντίζοντας τον γιο της οικογένειας και προσέχοντας το σπίτι. Τα χρόνια περνούν, η κόρη της Τζέσικα μεγαλώνει και ανακοινώνει στη Βαλ ότι σκοπεύει να έρθει να μείνει μαζί της για ένα διάστημα, προκειμένου να δώσει εξετάσεις και να περάσει στο Πανεπιστήμιο. Κι ενώ η Βαλ ενθουσιάζεται και η οικογένεια στην οποία δουλεύει φαίνεται διατεθειμένη να φιλοξενήσει τη Τζέσικα, όταν εκείνη καταφτάνει τα πράγματα δυσκολεύουν: η Τζέσικα δεν είναι σαν τη μητέρα της και δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν να της λέει τι πρέπει να κάνει και πώς. >> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Άννα Μουιλάερ
Πρωταγωνιστούν: Ρετζίνα Κασέ, Ελένα Αλμπεργάρια, Μικέλ Χοέλσας

Tylertwo-half-popcorn

Criminal

criminal-poster_122x186_acf_croppedΟ Μπιλ Πόουπ, πράκτορας της CIA, δολοφονείται από μια παγκόσμια αναρχική οργάνωση, στη μέση μιας άκρως απόρρητης αποστολής: βρισκόταν στα ίχνη του «Ολλανδού» ενός νεαρού εγκεφάλου της ηλεκτρονικής που είχε καταφέρει να «σπάσει» το κωδικοποιημένο σύστημα οπλισμού των ΗΠΑ μέσω του περιβόητου Dark Web. Μόνο ο Πόουπ ήξερε που βρίσκεται ο Ολλανδός και το μυστικό το πήρε μαζί του. Όμως το καλό το CIA παλληκάρι ξέρει κι άλλο (επιστημονικό) μονοπάτι: ο επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει τον ιδιόρρυθμο νευροχειρούργο Δρ.Φράνσις για να επιχειρήσει μια ιατρική επέμβαση χωρίς προηγούμενο. Να εμφυτεύσει μνήμες από το DNA του Πόουπ στις εγκεφαλικές συνάψεις ενός συμβατού δότη. Ο «τρελός επιστήμων» επιλέγει ως καταλληλότερο έναν εντελώς «τρελό» κατάδικο, τον Τζέρικο Στιούαρτ έναν  επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο και με παντελή έλλειψη ανθρώπινων συναισθημάτων λόγω ατελούς εγκεφαλικής ανάπτυξης.
>> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Αριέλ Βρομέν
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Τόμι Λι Τζόουνς

T.Nτερτιλής2popcorn

Άτακτος Παππούς (Dirty Grandpa)

dirty-grandpa-poster_122x186_acf_croppedΌταν η γιαγιά πεθαίνει, ο παππούς (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) θα ζητήσει από τον μέλλοντα γαμπρό εγγονό του (Ζακ Έφρον) να κάνουν μαζί το ταξίδι που έκανε εκείνος με τη γιαγιά του. Προορισμός: Η Φλόριντα. Ωστόσο, το ταξίδι θα αποδειχθεί περισσότερο επεισοδιακό από ότι περίμενε ο μάλλον συντηρητικός εγγονός, καθώς ο παππούς αποδεικνύεται ιδιαίτερα… άτακτος.  Μια ταινία που δεν είναι ούτε αστεία, ούτε πρωτότυπη και ένας Ρόμπερτ Ντε Νίρο που τώρα στα γεράματα δεν φαίνεται να σέβεται καθόλου τον εαυτό του και την καριέρα του.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Νταν Μέιζερ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον

Tyler0popcorn

Ουτοπία 1961

outopia_1961_poster 000«Τις ανάγκες της ζωής μας τις βάφτισαν Ουτοπία»! Ο Κώστας Φιλιούσης επιχειρεί μια αναδρομή στην ταραγμένη περίοδο της μεγάλης απεργίας των μεταλλωρύχων του Λαυρίου του 1961. Πρόκειται για μια απόπειρα δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή του studio pixel με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και της θεατρικής ομάδας ΕΞΟΡΥΞΗ, στην οποία συμμετέχουν 30 ηθοποιοί και περίπου πεντακόσιοι βοηθητικοί ηθοποιοί. Η μουσική είναι του Άρη Βλάχου και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Αναστασία Έδεν.

«Ένας χάρτης του κόσµου που δεν περιέχει την Ουτοπία δεν αξίζει να τον κοιτάξεις καν, γιατί αφήνει έξω τη µόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα πάντα θα προσγειώνεται. Κι όταν προσγειωθεί, κοιτάζει πέρα και, βλέποντας µια καλύτερη χώρα, ξεκινάει για εκεί. Πρόοδος είναι η υλοποίηση της µιας µετά την άλλη Ουτοπίας» (Όσκαρ Ουάιλντ)

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *