ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά ΝέαΤαινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (2/2/2017)

anthropoid n02b
Τζέιμι Ντόρμαν, Κίλιαν Μέρφι στο Επιχείρηση Ανθρωποειδές (Anthropoid)

Άλλες έξι προσθήκες κουβαλά η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Ας τις δούμε αναλυτικά:

Δολοφονικά Αμαξίδια (Kills On Wheels)

kills-on-wheels-001poster_122x186_acf_croppedΝεαρός καθηλωμένος σε καροτσάκι σχεδιάζει κόμικ με ήρωα έναν πρώην πυροσβέστη, επίσης ανάπηρο, που μπλέκεται με τη μαφία. Συγκινητικό, πρωτότυπο, ποπ και γεμάτο δράση, τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» του Ούγγρου Ατίλα Τιλ αποτελούσαν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του Διαγωνιστικού Τμήματος του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δικαίως απέσπασαν το μεγάλο βραβείο και το βραβείο αντρικών ερμηνειών.

>> Διαβάστε κριτική

Aντώνης Γκούμας (Gimli):  three-half-popcorn

Σκηνοθεσία: Ατίλα Τιλ
Πρωταγωνιστούν: Σζαμπλκς Θουρόσζι, Ζόλταν Φενιβέσι, Άνταμ Φέκετε

Επιχείρηση Ανθρωποειδές (Anthropoid)

anthropoid-poster_122x186_acf_croppedΠριν από μερικά χρόνια ο Σον Έλις υπέγραψε το Cashback μία από τις πιο ενδιαφέρουσες –και ανατρεπτικές- ρομαντικές κομεντί των τελευταίων ετών. Τώρα με το «Επιχείρηση Ανθρωποειδές» αφηγείται την ιστορία του σχεδίου δολοφονίας του Ράινχαρντ Χάιντριχ, ενός από τους πιο βάρβαρους Ναζί αξιωματικούς και επικεφαλής των δυνάμεων των SS στην Πράγα. Η ταινία ξεκινά πολύ υποτονικά, με την άφιξη δύο αντιστασιακών (τους ερμηνεύουν οι Κίλιαν Μέρφι και Τζέιμι Ντόρναν) στην Πράγα.

>> Διαβάστε κριτική

Tyler: 3popcorn

Σκηνοθεσία: Σον Έλις
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Ντόρμαν, Κίλιαν Μέρφι, Μπράιαν Κάσπε

Gold

gold-poster_122x186_acf_croppedΒασισμένη στο πραγματικό σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation που τη δεκαετία του 1990 έπεισε ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας ότι είχε βρει το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία, η ταινία είναι το είδος που αρέσει στον σκηνοθέτη Στίβεν Γκάγκαν που με ταινίες όπως το Syriana μάς έχει συνηθίσει σε σύνθετες ιστορίες με πολιτικές προεκτάσεις.

>> Διαβάστε κριτική

Tyler: two-half-popcorn

Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκάγκαν
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Έντγκαρντ Ραμίρεζ

Άμεση Αποβίβαση (Debarquement Immediat) 

debarquement-poster_122x186_acf_croppedΟ δημιουργός και οι δύο από τους πρωταγωνιστές του «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;» επιστρέφουν με μια ομολογουμένως ξεκαρδιστική μπαλαφάρα! Ο αστυνόμος Ζοζέ αναλαμβάνει εκδόσεις κρατουμένων. Μαζί με τον ιδιόρρυθμο συνεργάτη του έχουν ακόμη μία τελευταία έκδοση κρατούμενου πριν την προαγωγή του στο τμήμα Δίωξης. Όμως, ο κρατούμενός του, Ακίμ, εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι του έχουν φορτώσει κατά λάθος την ταμπέλα του ύποπτου τρομοκράτη και τον στέλνουν στην Καμπούλ αντί για την Αλγερία. Αυτό που ξεκινά σαν ταξίδι ρουτίνας  καταλήγει σε μπελά, αφού το αεροπλάνο τους προσγειώνεται λόγω σοβαρής βλάβης στη Μάλτα και ο Ακίμ διαφεύγει, αναγκάζοντας τον Ζοζέ να ξεκινήσει ένα τρελό ανθρωποκυνηγητό, με αναπάντεχες επιπλοκές!

>> Διαβάστε κριτική

Τάσος Ντερτιλής: two-half-popcorn

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν: Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Σιρίλ Λεκόμτε

Rings, Σήμα Κινδύνου 3

rings-poster_122x186_acf_croppedΤα τελευταία χρόνια έχουμε δει τόσες παραλλαγές Rings που έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Όταν ο Χιντέο Νακάτα μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τη σκοτεινή ιστορία του Κότζι Σουζούκι και έφτιαχνε μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες εκείνης της περιόδου, κανείς δεν ήξερε ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά, η αντίδραση των θεατών θα έφτανε να περιορίζεται σε ένα «πάλι;»

>> Διαβάστε κριτική

Tyler: 2popcorn

Σκηνοθεσία: Φ Χαβιέ Γκουτιέρεζ
Πρωταγωνιστούν: Ματίλντα-Αννα Ίγκριντ-Λουτζ, Άλεξ Ρόε, Τζόνι Γκαλέκι

The Warriors Gate 

warriors-gate-poster_122x186_acf_croppedΠαιδιάστικο, αφελές αλλά θεαματικό το νέο Γαλλοκινέζικο Project του Λικ Μπεσόν. Ένα αμερικανάκι, ο Τζακ, ζει μία εικονική ζωή δραπετεύοντας μέσα στα video games, όπου έχει δημιουργήσει ένα χαρακτήρα, τον ατρόμητο Μαύρο Ιππότη. Μια μέρα, ο κύριος Τσανγκ, ο έμπορος αντικών τον οποίο βοηθάει ο Τζακ κάθε μέρα μετά το σχολείο, του προσφέρει ένα μυστηριώδες κινέζικο σεντούκι. Ο Τζακ δεν γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο σεντούκι είναι μια μαγική πύλη, η επονομαζόμενη «Πύλη του Πολεμιστή», που οδηγεί στον εξωτικό κόσμο της αρχαίας Κίνας.

>> Διαβάστε κριτική

Τάσος Ντερτιλής: 2popcorn

Σκηνοθεσία: Ματίας Χόεν
Πρωταγωνιστούν: ΜΑρκ Τσάο, Νι-Νι, Ντέιβ Μπατίστα, Σιένα Γκιλόρι

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *