ΕΠΙΚΑΙΡΑΤαινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (4/2/2016)

Το οσκαρικό «Δωμάτιο» του Λένι Άμπραμσον προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες και ξεχωρίζει. Παράλληλα, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει δύο ελληνικές ταινίες: τους «7 Θυμούς» και τον τρισδιάστατο «Μαγικό Καθρέφτη».

Το Δωμάτιο

room-001_122x186_acf_croppedΟ πέντε ετών Τζακ ζει με την μητέρα του σε ένα δωμάτιο που πιστεύει ότι είναι όλος του ο κόσμος. Ο Τζακ και η μητέρα του δεν μπορούν να βγουν έξω, καθώς ένας άνδρας τους κρατά φυλακισμένους. Στα δέκα τετραγωνικά όπου ζουν η μητέρα του και ο Τζακ έχουν δημιουργήσει τον δικό τους κόσμο, έναν κόσμο που αποκαλούν Το Δωμάτιο. Οι δυο τους θα σκεφτούν ένα σχέδιο για να ξεγελάσουν τον άνδρα αυτόν και να ελευθερωθούν. Η ταινία της εβδομάδας για τους Cinepivates. Δεν σε ψυχοπλακώνει, αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον σου, με δύο υπέροχες ερμηνείες και μία προσέγγιση γεμάτη ευαισθησία. >> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Λένι Άμπραμσον
Πρωταγωνιστούν: Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Μπρι Λάρσον, Τζόαν Άλλεν, Γουίλιαμ Μέισι

Tyler: 3popcorn

7 Θυμοί

7-thimoi-Poster-1Ο Πέτρος, ένας αρχαιολόγος γραφείου, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το «διαφορετικό»: τον Χουσάμ, νεαρό Αραβα μετανάστη, και τον φανατισμό του Ισλάμ. Την Αλεξάνδρα, ελληνογαλλίδα τσελίστρια που έχει επιφορτισθεί την αλκοολική μητέρα της. Τον Λαέρτη, Αλβανό πιανίστα που κουβαλά την κατάρα της ευφυΐας του. Τον Στρατή, Έλληνα μετανάστη που επιστρέφει «άπατρις» στη χώρα του. Τον Δανιήλ, διευθυντή τράπεζας που πιστεύει πως όλα εξαγοράζονται, ακόμα και τα αισθήματα. Τον Μιχαήλ, αστυνομικό που κυνηγάει μετανάστες, ενώ πλάθει τη δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Βούπουρας
Πρωταγωνιστούν: Κόρα Καρβούνη, Μάξιμος Μουμούρης, Νίκος Γκέλια, Σοφία Κόκκαλη, Χάρης Φραγκούλης

Ο Μαγικός Καθρέφτης

magikos-kathreftis-poster_122x186_acf_croppedΟ Κλεάνθης Βαρβέρης κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ως έφορος αρχαιοτήτων και ως λογιστής στο συνεργείο ενός φίλου του. Είναι αντιμέτωπος με την γκρίνια της πεθεράς του και την τεμπελιά του κουνιάδου του. Όταν βρίσκει έναν μαγικό καθρέφτη που του υπόσχεται ότι θα του αλλάξει τη ζωή, ο Κλεάνθης θα μπλεχτεί σε περιπέτειες, καθώς οι επιθυμίες του δεν θα «μεταφραστούν» ακριβώς όπως τις έχει στο μυαλό του. Για ιστορικούς λόγους, εάν σας ενδιαφέρει να έχετε δει «την πρώτη ελληνική ταινία» που γυρίστηκε σε 3D. Μην περιμένετε, όμως, να γελάσετε. >> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Κώστας Κόκλας, Ελένη Κοκκίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Λευτέρης Ελευθερίου, Αθηνά Οικονομάκου

Tyler: one-half-popcorn

Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου

shades-black-posterΠαρωδία των 50  Αποχρώσεων του Γκρι, από αυτές στις οποίες μάς συνηθίζει το Χόλιγουντ. Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ στον έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της. Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι προχωρά τη σχέση του, παρά τα «ιδιαίτερα» σεξουαλικά γούστα του Κρίστιαν και τις φτωχές του επιδόσεις στο κρεβάτι, αλλά και την ανήκουστη γελοιότητα που τους βομβαρδίζει από την πλευρά της ρατσίστριας μητέρας του, του φοβερά προικισμένου αδελφού του, αλλά και της ασυγκράτητης συγκατοίκου της Χάνα.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τάιντς
Πρωταγωνιστούν: Άφιον Κρόκετ, Φρεντ Γουίλαρντ, Μάρλον Γουέιανς

Ο Θεός δεν μοιράζει καραμέλες

PrintΣτη σημερινή Αιθιοπία των 85 εκατομμυρίων, πάνω από πέντε εκατομμύρια παιδιά είναι ορφανά. Αρκετές χιλιάδες από αυτά μεγαλώνουν σε ορφανοτροφεία και παρεμφερή ιδρύματα, μέχρι να ενηλικιωθούν ή να βρουν θετούς γονείς. Το ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Καλαμπάκα μάς μεταφέρει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, για να παρακολουθήσουμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά το σύνθετο χαρακτήρα αυτής της πολύ ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καλαμπάκας

Γαλιλαίος

galileo-posterΟ μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός,  Γαλιλαίος, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Η τόσο ριζοσπαστική αυτή απόκλιση από τη μέχρι τότε υφιστάμενη θεωρία, οδηγεί τον Γαλιλαίο στην Ιερά Εξέταση. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του, και συνεχίζει την πληθωρική πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το σενάριο της ταινίας του 1975 είναι βασισμένο στο θεατρικό του Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόζι
Πρωταγωνιστούν: Τοπόλ, Έντουαρντ Φοξ, Κόλιν Μπλέικλι, Τζόρτζια Μπράουν, Κλιβ Ρέβιλ, Μάργκαρετ Λέιφτον

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *