ΕΠΙΚΑΙΡΑΤαινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (26/10/2017)

Δύο γνωστοί σκηνοθέτες -ένας Έλληνας και ένας Αμερικάνος- συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα. Ο λόγος για τον Παντελή Βούλγαρη που ασχολείται στη νέα του ταινία με την εκτέλεση των 200 αγωνιστών την Πρωτομαγιά του 1944, αλλά και για τον Τζορτζ Κλούνι που αναφέρεται ειρωνικά στο αμερικανικό όνειρο.

Το Τελευταίο Σημείωμα

teleftaio-simeioma_122x186_acf_croppedΗ εκτέλεση των 200 αγωνιστών στην Καισαριανή την 1η Μαΐου του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές είναι το θέμα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη. Κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ναπολέων Σουκατζίδης, ο οποίος εκτελεί χρέη μεταφραστή για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου του Χαϊδαρίου. Όταν η Αντίσταση καταφέρει να εκτελέσει τον διοικητή των γερμανικών δυνάμεων Λακωνίας, η αντίδραση της γερμανικής διοίκησης θα είναι βίαιη και σκληρή. Οι μικρές επαναστάσεις, οι αγωνίες και οι ελπίδες των κρατουμένων στο στρατόπεδο, αποτελούν το βασικό σημείο της ιστορίας, το σενάριο της οποίας έχει γράψει η Ιωάννα Καρυστιάνη.
>> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος

three-half-popcorn

Suburbicon

image002-1_122x186_acf_croppedΚαλώς ήρθατε στο ηλιόλουστο Suburbicon! Ένα προάστιο με χαρούμενες οικογένειες, ακριβώς στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής. Με τα σπίτια τους και το φροντισμένο γρασίδι στους κήπους τους, το Suburbicon είναι η απάντηση στο αμερικάνικο όνειρο του 1957. Αν και η οικογένεια Λοντζ είναι μία εκ των ακρογωνιαίων λίθων στη συγκεκριμένη κοινότητα, η ζωή τους ανατρέπεται ξαφνικά όταν μία επίθεση που δέχονται από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους, επιφέρει τον τραγικό θάνατο της μητέρας του μικρού Νίκι. Μία απρόβλεπτη και γεμάτη υποψίες διαδοχή από γεγονότα μπλέκει την οικογένεια σε έναν ιστό από προδοσίες, μοιχεία και εκβιασμούς.
>> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Μουρ, Όσκαρ Άιζακ

3popcorn

Απαγωγή (Kidnap)

kidnapΜία μέρα στο πάρκο μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονό γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα δεν έχει κινητό για να καλέσει την αστυνομία. Της μένει μόνο μια επιλογή αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα: να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο.
>> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Λουίς Πριέτο
Πρωταγωνιστούν: Χάλι Μπέρι, Σατζ Κορέα, Κρις ΜακΓκιν

2popcorn

Γενέθλια Θανάτου (Happy Death Day)

genethlia-thanatou-happy-death-day-000-poster_122x186_acf_croppedΗ Μέρα της Μαρμότας συναντά το Scream σε μια διασκεδαστική ιστορία κολεγιακού τρόμου από την εταιρεία παραγωγής των Split και Get Out. Η Τρι Γκέλμπμαν (Τζέσικα Ροθ), μια όμορφη πλην κακομαθημένη και υπεροπτική φοιτήτρια, που το μόνο που την νοιάζει είναι η καλοπέραση, δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της και…ξυπνά το επόμενο πρωί για να ξαναζήσει την ίδια μέρα θανάτου ξανά και ξανά … Όσο όμως ο εφιάλτης επαναλαμβάνεται τόσο περισσότερα στοιχεία μαζεύει η Τρι που θα της δώσουν την ευκαιρία να προσπαθήσει να ανακαλύψει την ταυτότητα του δράστη προκειμένου να αποτρέψει οριστικά τη δολοφονία της.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Λάντον
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Ροθ, Ισραέλ Μπρουσάρντ, Ρούμπι Μοντίν

3popcorn

Κάιρο Εμπιστευτικό (The Nile Hilton Incident)

nile-hilton_122x186_acf_croppedΈνα μοντέρνο πολιτικό νουάρ στις όχθες του Νείλου, ένα καυτό αστυνομικό θρίλερ στα χνάρια του σινεμά του Γαβρά που εξελίσσεται τις μέρες της εξέγερσης του 2011. Με ήρωα ένα διεφθαρμένο αστυνομικό (όχι ότι υπάρχουν και καθαροί στην Αίγυπτο της εποχής) που προσπαθεί να διαλευκάνει ένα έγκλημα πάθους στο οποίο είναι αναμεμιγμένος ένας επιφανής πολιτικός παράγοντας, η ταινία του Ταρίκ Σαλέχ ζωγραφίζει μια, μουντή την ημέρα και απειλητική τη νύχτα, εικόνα ενός σύγχρονου Κάιρου που μοιάζει σαν την Καζαμπλάνκα του 40, τηρουμένων των πολιτικών αναλογιών.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Ταρίκ Σαλέχ
Πρωταγωνιστούν: Φαρές Φαρές, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μαχέρ

3popcorn

Η Ταινία Lego Ninjago

The-LEGO-NINJAGO-Movie-Gr-Poster_122x186_acf_croppedΗ πόλη του NINJAGO κινδυνεύει από τον κακό Άρχοντα Γκάρμαντον και τις συνεχείς προσπάθειες του να καταλάβει την πόλη. Αποτυγχάνει όμως καθώς η ομάδα του Πράσινου Νίντζα είναι κάθε φορά ετοιμοπόλεμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Γκάρμαντον. Μέχρι την στιγμή που ένα δεύτερος εχθρός, που νιαουρίζει, θα κάνει την εμφάνιση του. Ο Γκάρμαντον και ο Πράσινος Νίντζα θα πρέπει να συμμαχήσουν ενάντια στο τριχωτό τετράποδο. Δεν είναι όμως ο κοινός στόχος το μόνο που τους δένει.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Μπιν, Πολ Φίσερ, Μπομπ Λόγκαν
Πρωταγωνιστούν/Ακούγονται: Τσάκι Τσαν, Ντέιβ Φράνκο, Φρεντ Άρμισεν, Μάικλ Πένια, Τζάστιν Θερού

2popcorn

Σπίτι Μου, Σπιτάκι Μας (Home Again)

thumbnail_122x186_acf_croppedH Άλις θα βρεθεί, λίγο πριν κλείσει τα σαράντα, να επιστρέφει στο πατρικό της μόνη με δύο παιδιά και χωρίς δουλειά. Το βράδυ των γενεθλίων της θα εξελιχθεί από ένα δείπνο με φίλες σ’ ένα ξέφρενο clubbing με τρεις νεαρούς που ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι στον χώρο του κινηματογράφου. Όλοι μαζί θα καταλήξουν στο σπίτι της Άλις, η οποία προσφέρει στους φιλόδοξους αλλά άφραγκους νεαρούς μια στέγη μέχρι να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Οι ισορροπίες στις σχέσεις των κατοίκων του σπιτιού συνεχώς αλλάζουν δημιουργώντας νέα δεδομένα που άλλες στιγμές κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη και άλλες περισσότερο περίπλοκη.
>> Διαβάστε περισσότερα 

Σκηνοθεσία: Χάλι Μάιερς Σάιερ
Πρωταγωνιστούν: Ρις Γουίδερσπουν, Μάικλ Σιν, Λέικ Μπελ

half-popcorn

Καυγάς στο Μπλοκ 99 (Brawl in Cell Block 99)

brawl-in-cell-block-99-000-poster_122x186_acf_croppedΈνας σκληροτράχηλος τύπος που εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης εκβιάζεται από τους πρώην συνεργάτες του να σκοτώσει κάποιον στη φυλακή για να σώσει τη γυναίκα του και το αγέννητο παιδί του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτός ο κάποιος βρίσκεται σε άλλη φυλακή και μάλιστα στο πιο απρόσιτο και επικίνδυνο τμήμα της.
>> Διαβάστε περισσότερα

Σκηνοθεσία: Σ. Γκεγκ Σάχλερ
Πρωταγωνιστούν: Βινς Βον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Νταν Αμπόιερ

one-half-popcorn

Η Μέρα που Διήρκεσε 21 Χρόνια

day-21-yearsΈνα ιστορικό θρίλερ που παρέχει αποδείξεις για τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βραζιλία το 1964. Ειδικά Βραβεία Κριτικής επιτροπής (22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αριζόνα, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Long Island) Βραβείο Καλύτερου Ξένου Ντοκυμαντέρ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφο St Trope.

Σκηνοθεσία: Καμίλο Ταβάρες

 

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *